Volledig scherm
Bryan Smeets © BSR Agency

TOP aast op sportief én financieel resultaat tegen Helmond Sport

TOP Oss kan in Helmond mogelijk een plek in de tweede ronde van de play-offs bemachtigen. Maar de club heeft vrijdagavond ook zicht op een flinke financiële boost voor het volgende seizoen.

Nu TOP Oss de play-offs met zekerheid behaald heeft, kan de selectie met een rustig gemoed aan de wedstrijd beginnen. Niet dat er voor TOP niets meer op het spel staat, want bij winst bestaat namelijk de mogelijkheid dat TOP concurrent FC Den Bosch voorbij stuift. De Bosschenaren staan nu nog één punt voor op de club uit hun buurgemeente, en de plek die zij daarmee bezetten geeft hen het recht de eerste ronde van de play-offs over te slaan.

Olij weer terug

Hoofdtrainer Klaas Wels is normaliter al niet geneigd af te wijken van zijn basisselectie, en zal dat vermoedelijk nu dus ook niet doen. Één opvallende wijziging ten opzichte van de afgelopen weken zal er wel zijn. Eerste keeper Nick Olij is hersteld van de breuk in zijn onderarm die hij in maart opliep in de voorbereiding van de uitwedstrijd tegen Almere City. In de laatste speelronde van de reguliere competitie, maakt hij daarom zijn rentree.

Financiële opsteker

Zijn club kan hem goed gebruiken, want deze laatste ronde kan TOP een behoorlijke financiële opsteker opleveren. De Ossenaren staan momenteel op de zevende plek in het klassement, met NEC en Cambuur beiden op twee punten achter hen. Weet TOP hoger te eindigen dan de negende plek, dan stijgt het op de ranglijst waarmee de opbrengst van de TV-rechten over clubs verdeeld wordt. Helmond Sport dreigt nu een kleinere punt van die taart af te mogen snijden, terwijl TOP aast op een portie van maar liefst 30.000 euro extra. 

Vermoedelijke opstelling: Olij; Asmelash, Piqué, Nieveld, Stuy van den Herik, Fleuren; Janssen, Oratmangoen, P. Rommens; Smeets, Dogan