TOP-middenvelder Kaak houdt geloof in goede afloop: ‘Wij zijn zeker niet minder dan Sparta’

videoNatuurlijk wordt het voor TOP Oss een lastig verhaal om de finale van de play-offs nog te bereiken na de 0-2 thuisnederlaag tegen Sparta. Maar middenvelder Lion Kaak heeft wel vaker bijzondere dingen zien gebeuren, zeker ook in de Champions League dit seizoen. ,,RKC maakte ook nog een 2-0 achterstand goed tegen NEC. Ik ben overtuigd dat het nog kan. Wij zijn niet minder dan Sparta.”

Net als enkele van zijn ploeggenoten wees Kaak ook nog maar eens op de 1-4 overwinning van TOP uit bij Sparta eerder dit seizoen. Al is het nu wel een ander verhaal omdat Sparta niet hóéft. ,,Sparta moet altijd. Zeker in hun eigen Kasteel moeten zij het spel maken en het publiek geen klotewedstrijd laten zien. En mochten wij daar snel scoren... Dan hebben wij nog absoluut het geloof in de ploeg om het in de tweede helft naar ons toe te trekken.”

Kans Dogan

Kaak zag ook dat de wedstrijd in het Frans Heesen Stadion ‘op momenten’ werd beslist. Huseyin Dogan kreeg in de eerste helft dé kans om TOP op voorsprong te zetten, maar miste. Sparta wist de eerste de beste kans na de rust wel meteen te verzilveren. ,,Als Dogan die bal voor ons binnenschiet, wordt het een hele andere wedstrijd. Zij maken hem wel, wij niet. Natuurlijk wordt het nu lastig, maar het is - wat ik al zei - ook zeker niet onmogelijk.”

Volledig scherm
Lion Kaak (op archiefbeeld) is overtuigd dat TOP Oss het Sparta nog lastig gaat maken op het Kasteel. © BSR Agency