Volledig scherm
Huseyin Dogan © BSR Agency

TOP Oss aast op revanche na teleurstellend verlies tegen Almere City

Middenin een uitputtend drieluik, is het aan TOP Oss zelf om tegen Jong AZ in de running voor de play-offs te blijven. ,,We zitten in de race met 45 punten, maar daar zullen er nog een stuk of tien bij moeten komen”, aldus voorzitter Peter Bijvelds in een video op het YouTube-kanaal van TOP Oss. 

Die race begint wel met een uitputtingsslag, want in één week tijd moet de Osse equipe maar liefst drie wedstrijden doorstaan. Het eerste deel van die trilogie mondde afgelopen maandag in een teleurstellend verlies tegen Almere City. ,,Er zijn veel mooie momenten in een seizoen, maar dat was één van de minste tot nu toe”, vindt hoofdtrainer Klaas Wels. ,,Dus we azen met zijn allen op sportieve revanche.”

Middenin de drukte werd bekend dat Koen van der Biezen vertrekt. Bij Bryan Smeets is daarentegen de optie in zijn contract gelicht om het met een jaar te verlengen. ,,We willen Bryan Smeets graag bij ons zien spelen volgend seizoen”, zegt ploegbaas Wels, al weet hij dat de kans aanwezig is dat een andere club zich meldt en aan de voorwaarden voldoet voor een transfer. Voorzitter Bijvelds beaamt desgevraagd dat de verlenging een manier is om ten minste aan een transfer te verdienen, mocht het voor TOP onmogelijk blijken Smeets te behouden.

Op dit moment is het echter het belangrijkst om de plek op de ranglijst te verzilveren. Wels: ,,We zijn samen met RKC koploper van een hele grote middengroep die zich nivelleert. Het verschil tussen de onderkant daarvan en ons is niet groot.” Hij weet dat TOP alle kaarten nog in eigen handen houdt: ,,Het allerbelangrijkste is dat we zelf resultaat halen.”

Vermoedelijke opstelling: Koeman, O. Rommens, Asmelash, Nieveld, Janssen, v.d. Sluys, Kaak, Overgoor, P. Rommens, Smeets, Dogan