Volledig scherm
Dean van der Sluys © BSR Agency

TOP Oss begint met liefde aan ‘one hell of a job’

TOP Oss moest maar liefst drie wedstrijden in een week tijd afwerken. Voor hoofdrolspelers in filmtrilogieën gaat doorgaans alles mis in het midden, maar de Ossenaren herstelden zich toen juist. Vanavond aan hen de taak deze reeks succesvol af te sluiten.

Precies een week geleden stond TOP Oss op het veld voor de uitgestelde wedstrijd tegen Almere City FC. De uitwedstrijd verliep voor de Ossenaren teleurstellend verlies, en vormde daarmee geen verkwikkende opmaat naar de tweede wedstrijd die zij in een week tijd spelen moesten. Op vrijdagavond was het de beurt aan Jong AZ in eigen huis, en brak Oss met de wetmatigheid van Hollywood die zegt dat de zwaarste gebeurtenissen altijd in het midden van een drieluik zitten.

De nul

Reservedoelman Ronald Koeman verving opnieuw de van een gebroken onderarm herstellende Nick Olij, en hield ditmaal de nul. Oss zette de beloftes van AZ vervolgens in de 83ste minuut opzij dankzij de goal van Philippe Rommens. Trainer Klaas Wels was “zeer tevreden met de prestatie van de ploeg”, die hun eigen spel speelde en zo hun zesde plek op de ranglijst fiks verstevigde.

FC Eindhoven bezet weliswaar de dertiende plek in dat klassement, maar doet dat met slechts vijf punten achterstand op TOP. Het geeft aan hoe dicht de verhoudingen in de Keuken Kampioen Divisie nog altijd bij elkaar liggen, ondanks het uitlopen van de Ossenaren afgelopen weekend.

Vasthouden

Voor de ploeg van Wels is het nu een kwestie van vasthouden, in plaats van inlopen op de concurrentie. ,,Dat is nog zeven wedstrijden, en dat is one hell of a job. Maar wel een job die we heel graag aangaan. We staan na 31 wedstrijden op plek zes, en dat is een compliment aan iedereen die daar een positieve bijdrage aan levert en de club een warm hart toedraagt.”

Vermoedelijke opstelling: Koeman, Asmelash, Piqué, Nieveld, Stuy vd Herik, vd Sluys, Kaak, Janssen, P. Rommens, Smeets, Dogan