Volledig scherm
Lorenzo Piqué op archiefbeeld. De verdediger bracht TOP Oss op voorsprong © BSR Agency

TOP Oss begint oefencampagne met nederlaag bij Excelsior

TOP Oss heeft de oefencampagne voor het nieuwe seizoen afgetrapt. In de eerste vriendschappelijke wedstrijd verloor het team van Klaas Wels van Excelsior. In Delden werd het 3-1 voor de Rotterdammers.

Lorenzo Piqué bracht TOP Oss nog wel op 0-1, maar die voorsprong haalde de rust niet. Namens Excelsior waren Thomas Oude Kotte en Kyle Ebecilio trefzeker. Vroeg in de tweede helft werd het ook nog 3-1, toen Rick Stuy van den Herik een voorzet in eigen doel werkte. Zaterdag oefent TOP Oss tegen Willem II.

,,Hoewel je altijd speelt om te winnen, is de uitslag nu niet het belangrijkst. Belangrijkste voorwaarde is dat alle spelers nu 45 minuten in de benen hebben en daar schadevrij zijn uitgekomen. Dit zijn momenten om weer te wennen aan de wedstrijdbelasting”, vond Wels. 

,,In de uitvoering moeten er nog verschillende dingen veel beter: zowel met als zonder bal. Er is nog genoeg om aan te werken. Maar daar hebben we nog alle tijd voor”, aldus de trainer. 

Scoreverloop

Excelsior - TOP Oss 3-1 (2-1). 4. Piqué 0-1, 15. Oude Kotte 1-1, 30. Ebicilio 2-1, 49. Stuy van den Herik (e.d.) 3-1,

Opstelling eerste helft

Koeman; Vanacker (proef), Piqué, Den Heijer (proef), Fleuren, Bourdouxhe; Kaak, P. Rommens, Abdulahi (proef); Stroo en Hutten.

Opstelling tweede helft

Koeman; Opdam (proef), Ter Borgh, Van Doorn (proef), Stuy van den Herik, O. Rommens; Overgoor, Briels, Tiebosch; Loukili (proef) en Büttner.