Volledig scherm
Nick Olij in het tenue van AZ. © Pro Shots

TOP Oss bevestigt komst AZ-doelman Nick Olij

TOP Oss huurt Nick Olij komend seizoen van AZ. De 22-jarige doelman moet in het Frans Heesen Stadion Xavier Mous doen vergeten.

Olij, die in Alkmaar nog tot 2019 onder contract staat, werkte zijn wedstrijden voornamelijk af in het belotenteam van AZ. In de laatste twee seizoenen kwam de Haarlemmer tot 66 duels in de Jupiler League. Omdat Jong AZ komend seizoen voor een andere doelman onder de lat kiest, kwam Olij in aanmerking voor een verhuurperiode.

Dankzij het vertrouwen van Klaas Wels, Wim Ribbens en Peter Bijvelds viel zijn keuze op TOP Oss, zo stelt Olij. ,,Zij zien me als belangrijke schakel en dat geeft een goed gevoel. Ik wil het grote vertrouwen terugbetalen en mezelf komend seizoen op de kaart zetten." Olij gaat in Oss de concurrentiestrijd aan met Ronald Koeman en Björn Haggerty.

Overigens kondigde de komst van Olij zich woensdag al aan. Op het Twitteraccount van TOP Oss werd een foto geplaatst, waarop de keeper vaag te zien is. 

  1. Ronald Koeman Jr. kwam al 1,5 jaar niet in actie voor TOP Oss, maar kan zich vanavond tegenover zijn oude club bewijzen

    Ronald Koeman Jr. kwam al 1,5 jaar niet in actie voor TOP Oss, maar kan zich vanavond tegenover zijn oude club bewijzen

    Bij het laatste uur van de wedstrijd Almere City - TOP Oss staat maandagavond Ronald Koeman Junior onder de lat, de tweede keeper van de Ossenaren die al anderhalf jaar geen wedstrijd speelde. Het duel werd vrijdagavond gestaakt vanwege hevige mist en eerste doelman Nick Olij ging direct na het fluitsignaal naar het ziekenhuis waar bleek dat hij zijn arm in de warming-up al had gebroken. De doelman, die algemeen bekendstaat als één van de beste keepers van de competitie waarin hij actief is, zit de komende weken noodgedwongen aan de kant.