Volledig scherm
TOP Oss-aanwinst Bryan Smeets verzorgde de assist bij de 0-2. © Pro Shots

TOP Oss boekt zege op ADO Den Haag in 'prima wedstrijd van A tot Z'

TOP Oss heeft in een oefenwedstrijd met verrassend gemak gewonnen van eredivisionist ADO Den Haag. In Den Haag werd het 0-3.

Al na twee minuten opende Huseyin Dogan de score voor TOP na een fout in de Haagse verdediging. Bij die ene goal bleef het in de eerste helft, ondanks kansen voor beide clubs. Na rust maakte ADO-huurling Delano Ladan er op aangeven van nieuweling Bryan Smeets 0-2 van. Daarna kreeg TOP meerdere kansen om de voorsprong verder uit te breiden. Uiteindelijk gebeurde dat ruim tien minuten voor tijd. Smeets stond ook aan de basis van die treffer, die werd gemaakt door proefspeler Samed Oztoprak.

,,Dit was een prima wedstrijd, van A tot en met Z”, vond coach Klaas Wels. ,,Dat we dit kunnen bieden tegen een eredivisieclub die al een week langer in voorbereiding is, biedt veel perspectief. Niet meer en niet minder. Want uiteraard is er ook nog genoeg dat beter moet.”

ADO Den Haag - TOP Oss 0-3. 2. Dogan 0-1, 51. Ladan 0-2, 78. Oztoprak 0-3

TOP Oss: Olij; Asmelash (60. Keukens), Nieveld (60. Oztroprak), Stuy van den Herik (60. Ter Borgh), Fleuren (46. Verkoelen), Van der Sluys (46. Keurntjes); Kaak (46. Piqué), Janssen (60. Salhi), Rommens (46. Smeets); Van der Biezen (60. N’Koyi) en Dogan (46. Ladan).

  1. Bryan Smeets maakt geweldig doelpunt van eigen helft; TOP Oss verslaat Jong Ajax met 2-1
    VIDEO

    Bryan Smeets maakt geweldig doelpunt van eigen helft; TOP Oss verslaat Jong Ajax met 2-1

    TOP Oss stond gelijk met Jong Ajax in een competitie waar de ploegen allemaal nog dicht bij elkaar staan. Beide ploegen begonnen dan ook vol inzet aan het duel. TOP kreeg in de zevende minuut de kans om de score te openen met een penalty. Huseyin Dogan liet na een onzeker ogende aanloop de bal zo hoog overzeilen, dat Ajax-doelman Kotarski er niet eens bij in de buurt hoefde te komen. Dat hield het uiteraard wel spannend in het Osse Kuipje, want kansen vielen er over en weer.