Volledig scherm
© BSR Agency

TOP Oss breekt de ban en wint overtuigend van FC Eindhoven

TOP Oss won vrijdagavond eindelijk weer eens een wedstrijd. FC Eindhoven werd met 3-1 verslagen.

De wedstrijd in het Frans Heesenstadion begon tam. De twee Brabantse ploegen hielden elkaar keurig in evenwicht. Na tien minuten kreeg Giovanni Büttner een aardige kans, maar de koude avond ontdooide pas in de 19de minuut. Büttner werd pootje gelicht op de rand van de zestien meter, waarop scheidsrechter Blank een vrije trap aan de thuisclub gaf. Philippe Rommens profiteerde uitstekend van de matig geplaatste muur en krulde de bal langs de muur: 1-0.

Bekijk hier de samenvatting van TOP Oss - FC Eindhoven (premium)

Daarop volgde een fase waarin ook Eindhoven een aantal prachtige kansen forceerde. Kaj de Rooij kwam in positie om de bal voorbij Perquis te prikken: 1-1. Niet veel later kwam TOP goed weg, doordat Rigino Cicilia mijlenver overschoot.

Vijf minuten voor rust was het Giovanni Büttner die de bal beheerst langs Eindhovense doelman Ruud Swinkels schoot. Daarmee kon TOP eindelijk eens met een voorsprong aan de thee.

Vechtlust

Na rust kwamen bij teams vastbesloten uit de startblokken. Het was opnieuw Büttner die munt sloeg uit de oplevende vechtlust van zijn ploeg; op aangeven van keeper Damien Perquis kwam hij alleen voor Eindhoven-doelman Swinkels: 3-1. 

Het leverde een fase in de wedstrijd op waarin het voetbal niet altijd fraai, maar ook zelden saai was.  Met een relatief comfortabele voorsprong hoefde TOP geen onnodig risico meer te nemen. Büttner probeerde het in de 83ste minuut nog met een aardig schot, maar kon niet tot een hattrick komen. De drie punten waar zo lang van gedroomd werd, lieten de Ossenaren zich niet meer ontnemen.

Opstelling: Perquis; Fleuren, Piqué, Stuy van den Herik, Hettinga; P. Rommens, Kaak, Asmelash, Overgoor; Peters (69. Çelik), Büttner