Volledig scherm
Ronald Koeman Jr. neemt zijn prijs in ontvangst. © Peter Lous/Soccrates

TOP Oss-doelman Ronald Koeman Jr. verslindt Guinness World Record

Ronald Koeman Jr. heeft woensdag een bijzonder wereldrecord op zijn naam gebracht. De doelman van TOP Oss onttroonde Sergio Romero als koning ‘Halfline Challenge’. 

Romero, voorheen onder contract bij AZ en tegenwoordig reservekeeper van Manchester United, kreeg het record begin dit jaar in handen door binnen een minuut twintig ballen in het doel te trappen vanaf de middenlijn. Koeman Jr. verslond dat record op de KNVB Campus in Zeist door in zestig tellen liefst 29 ballen tegen de touwen te schieten. 

Ook Go Ahead Eagles-spelers Hobie Verhulst en Nicolas Abdat brachten een Guinness World Record achter hun naam. Het duo wist de grootste afstand te overbruggen met de ‘Kick & Catch Challenge’: 71,37 meter. 

De wereldrecordpogingen werden gedaan in het kader van het vijftienjarig jubileum van het partnership tussen Derbystar en de Coöperatie Eerste Divisie.

  1. TOP Oss toont ook bij Roda JC weinig nieuw elan en verliest

    TOP Oss toont ook bij Roda JC weinig nieuw elan en verliest

    Voor TOP Oss blijft het succes in de eerste divisie beperkt tot die ene zege op Jong Ajax, mede dankzij een fout van doelman Kjell Scherpen. Op bezoek bij hekkensluiter Roda JC bleef dergelijke medewerking uit en verloor de Osse ploeg met 2-1. Dat was ook niet zo gek. TOP Oss deed het in Kerkrade voor een groot deel met dezelfde spelers die ook vorig seizoen een basisplaats hadden, maar dan zonder de smaakmakers Dogan en Smeets.