TOP Oss-doelman Ronald Koeman zag Sparta ‘met poep in de broek’ naar Oss komen

videoRonald Koeman junior had zijn vader ‘liever een andere uitslag’ gegeven, dan de 0-2 nederlaag van TOP Oss tegen Sparta. Zo vlak na de wedstrijd had hij er flink de pest in, maar keek hij ook hoopvol vooruit. ,,We hebben daar de vorige keer met 1-4 gewonnen. Als we dat weer doen, zijn we door.”

Met als enige verschil dat Sparta nu niet het spel hoeft te maken en TOP kan laten komen. De Rotterdammers speelden in Oss sowieso wat meer teruggetrokken dan normaal en gaf TOP - zeker voor rust - veelvuldig de bal. Een compliment voor TOP? ,,Ik denk van wel. Je zag dat ze met poep in hun broek hierheen kwamen, dat zag je op het veld terug”, dacht Koeman. Huseyin Dogan kreeg ook dé kans, maar miste. Sparta scoorde na rust wel. 

En hoe. Koeman noemde de 0-1 van Abdou Harroui ‘een wereldgoal’. ,,Ik moet hem nog terugkijken, maar ik zag hem alleen maar achter me in het kruis vliegen. Daarna wilden wij gaan aanvallen, gaven we wat meer ruimte achterin weg. En daar maakte Sparta mooi gebruik van”, concludeerde Koeman. Harroui maakte ook nog de 0-2. 

‘Mooi meegenomen’

Voor Koeman zijn de play-offduels met TOP een mooie bonus. Hij begon het seizoen als tweede keeper, maar kreeg de laatste 9 competitieduels al een kans vanwege de gebroken arm van Nick Olij. Diezelfde Olij had nog zo gehoopt om de play-offs te halen, maar brak opnieuw zijn arm. ,,Dit is wel mijn hoogtepunt bij deze club. Al is het heel sneu voor Nick Olij. Aan de andere kant is het voor mij mooi meegenomen dat ik deze duels mag spelen.”

Met zijn vader én bondscoach van Oranje als toeschouwer in het Frans Heesen Stadion. ,,Tuurlijk zat hij er, hij volgt het op de voet. Ik ben zijn zoon, hij vindt het alleen maar mooi en is trots dat ik op dit niveau speel. Ik had hem liever een andere uitslag willen geven. Nu hopen dat we woensdag nog voor een stunt kunnen zorgen.”

Ronald Koeman junior moest twee keer vissen tegen Sparta Rotterdam.
Volledig scherm
Ronald Koeman junior moest twee keer vissen tegen Sparta Rotterdam. © BSR Agency