Volledig scherm
© BSR Agency

TOP Oss druipt af in kansloos verloren duel met Almere City

Een druilerig duel in Almere leverde TOP Oss opnieuw geen punten op. Almere City FC overrompelde de Ossenaren vrijdagavond met 3-0.

Met aan de ene zijde een tribune in aanbouw en aan de andere zijde kletsnatte kuipstoelen, liet Almere City het niet na om het verkleumde thuispubliek te trakteren: de club kwam fel uit de startblokken. In de zesde minuut leverde dat al een goal op. Het schot werd in eerste instantie nog gekeerd door de Osse goalie Damien Perquis, maar werd door Thomas Verheydt in de rebound alsnog binnen geschoten.

Bekijk hier de samenvatting van Almere City - TOP Oss (premium)

Daarop volgde een kwartier flipperkastvoetbal met kansen aan beide kanten. Naarmate de eerste helft vorderde, werden dat er steeds minder voor TOP, en steeds meer voor Almere. Dat die scheve verhoudingen niet tot meer treffers voor de thuisploeg leidden, lag vooral aan de zwakke afronding van Almere, en een handvol sterke reddingen van Perquis.

Waterballet

TOP Oss leek na rust leek vastbesloten om de gelijkmaker  te maken. Na twintig minuten spelen was het echter een rap uitbrekende Nick Venema die het uitzicht voor TOP na een aardige fase flink vertroebelde. Alleen voor Perquis aarzelde hij niet, en schoof hij de bal voorbij de sluitpost van TOP. Trainer Klaas Wels bracht daar Cihat Çelik en Olivier Rommens nog in, maar voor nieuw elan in de ploeg konden zij niet zorgen.

Sowieso werd voetballen op het kletsnatte veld voor beide ploegen een schier onmogelijke taak, zo bleek wel toen James Efmorfidis in een duel over Osse captain Rick Stuy van den Herik heen buitelde alsof het een voorstelling van de Eerste-Divisie-On-Ice betrof. Een spetterende wedstrijd dus, maar wel op een manier zoals niemand bedoeld kon hebben.

Vijf minuten voor het einde werd de ramp voor TOP compleet. Piqué kreeg geel na een aanvaring met Venema in het strafschopgebied. Die besloot de penalty zelf te nemen, maar zag deze gekeerd worden door Perquis. Dat leverde TOP echter niets op, want uit de daaropvolgende corner scoorde de Almeerse captain Damon Mirani de 3-0. In de druipende regen, droop TOP droevig af.