Volledig scherm
Enzo Stroo. © BSR/Soccrates

TOP Oss gaat op de valreep aan de haal met FC Volendam-spits Enzo Stroo, N’Koyi op weg naar IJsland

TOP Oss heeft kort voor het sluiten van de winterse transfermarkt Enzo Stroo overgenomen van FC Volendam. De 24-jarige spits tekent een contract voor anderhalf seizoen met een optie op nog een jaar.

Stroo kroonde zich vorig jaar nog tot clubtopscorer van de Volendammers met vijftien doelpunten in 33 wedstrijden, maar zag zijn zicht op speeltijd dit seizoen vertroebelen. De Amsterdammer kwam slechts negen duels binnen de lijnen, waarna TOP Oss tot actie overging. ,,Ik had meteen een erg fijn gevoel bij TOP”, zegt Stroo in een eerste reactie. 

De aanvaller liet zijn contract in Volendam ontbinden, waardoor TOP niet in de buidel heeft hoeven tasten. ,,Een zeer gewenste aanwinst”, vindt directeur Peter Bijvelds. ,,Hij heeft scorend vermogen, is een teamspeler met een neusje voor de goal en past prima in een tweespitsenformatie.”

N'Koyi

Voor Patrick N’Koyi lonkt een IJslands avontuur. De aanvalller van TOP Oss reist of de laatste dag van de transferwindow naar IJsland Om een transfer naar UMF Grindavík af te ronden. Zijn contract bij TOP Oss is ontbonden.

N’Koyi kwam bij TOP Oss nauwelijks aan spelen toe. De spits moest het doen met zes invalbeurten.