Volledig scherm
© BSR Agency

TOP Oss geeft comfortabele voorsprong in slotfase weg

TOP Oss leek tegen FC Eindhoven vrijdagavond drie punten mee naar huis te nemen. De broers Rommens zorgden voor een comfortabele 0-2 voorsprong. In de laatste vijf minuten boog de thuisploeg de achterstand nog om tot 2-2. Een zuur einde voor de Ossenaren.

Na een half uur mondde ren vlotte Osse aanval uit in een schot van Olivier Rommens, die de bal behendig voorbij Eindhoven-keeper Ruud Swinkels schoot. Een goede vijf minuten later werd de score al verdubbeld. Cas Peters drong het strafschopgebied in met de bal aan de voet, en ging naar de grond in duel met Mawouna Amevor. Een schouderduw meende die laatste, maar arbiter Nagtegaal zag er meer in, en legde de bal op stip. Philippe Rommens profiteerde ervan en schoot de bal beheerst binnen: 2-0. 

Bekijk hier de samenvatting van FC Eindhoven - FC Den Bosch (premium)

Voor rust werd het even spannend toen TOP-goalie Perquis een counter ver voor de goal onderschepte, maar de bal daarbij wel voorbij zichzelf zag gaan. Niels Fleuren stond echter achter hem, en hield het Osse doel schoon.

Kansen missen voor 0-3

Na de rust verhoogde de thuisploeg de druk, maar bleef de Osse achterhoede defensief prima overeind. FC Eindhoven had moeite door het stug terughangende TOP heen te spelen, waarna de ploeg van Wels steeds meer ruimte op de vijandelijke helft vond. Cas Peters kwam zo na een klein kwartiertje dicht bij de derde treffer, maar mistte op een haar na. Halverwege de tweede helft strandde een prima opgezette aanval doordat Dennis van der Heijden te lang twijfelt. Hij legde de bal terug op Philippe Rommens, in plaats van zelf te schieten.

Diens broer maakte het Ruud Swinkels niet veel later moeilijk, toen de Eindhovense keeper zijn schot ternauwernood weg bokste. Het zelfvertrouwen bij TOP groeide zienderogen. De ploeg liet na dat te belonen met een derde treffer, zeker nadat trainer Klaas Wels spits Cas Peters in de eindfase wisselde voor verdediger Jan Lammers.

De spanning kwam in de laatste vijf minuten alsnog terug in de wedstrijd, doordat Samy Bourard van dichtbij de bal voorbij Perquis schoot: 1-2. Een kolkend Jan Louwers Stadion schreeuwde thuisploeg vervolgens naar een gelijkmaker van Mawouna Amevor. Voor TOP werd de bloedstollende eindfase uiteindelijk een bijzonder bittere: Na driekwart van de wedstrijd voorgestaan te hebben, bleek er slechts een gelijkspel in te zitten.

TOP Oss: Perquis; Fleuren, Stuy van den Herik, Piqué, Van der Sluys; Kaak, O. Rommens, Damen, P. Rommens; Peters, Van der Heijden