Volledig scherm
Teleurstelling bij TOP Oss na goal Helmond Sport. © Pro Shots/Marcel van Dorst

TOP Oss geeft zege op Helmond Sport in slotminuut uit handen

Koen van der Biezen leek de held van de avond te worden. In de laatste minuut maakte Helmond Sport echter gelijk tegen TOP Oss: 1-1.

In vergelijking met de voorgaande weken had TOP Oss voorin wisselingen doorgevoerd. Ragnar Oratmangoen kon wegens een blessure niet spelen waardoor Koen van der Biezen in de spits stond.

Trainer Klaas Wels had vooraf al voorspeld hoe de wedstrijd zou verlopen. Helmond Sport zou ver inzakken en het initiatief aan TOP Oss laten, in de hoop om via een counter gevaarlijk te worden. De verwachting van Wels kwam uit, en de Ossenaren hadden grote moeite met de Helmondse muur. Het lukte maar niet om echt gevaarlijk te worden, op een schotje van Dogan na. Het leverde al met al geen spektakel op voor beide doelen. Met een stand van 0-0 gingen de ploegen rusten.

Eerste goal Van der Biezen

Na rust gaf TOP Oss gas. Dogan kreeg een goede kans om van dichtbij binnen te koppen. Ook Philippe Rommens schoot op doel. Het doelpunt kwam uiteindelijk van Nulander Koen van der Biezen. Hij zette zijn voet tegen een corner van Bryan Smeets: 1-0. Het was het eerste doelpunt voor Van der Biezen voor TOP Oss.

Hij leek de held van de avond te worden, maar een minuut voor tijd ging het mis voor TOP Oss. Helmond Sport gaf al wat waarschuwingen af. In extremis maakte Nick de Louw de gelijkmaker: 1-1.