Volledig scherm
Bryan Smeets namens Cambuur in duel met NEC-speler Ted van de Pavert. © Pro Shots

TOP Oss haalt Ajax-beul Smeets binnen, club meldt komst 'via Tinder'

TOP Oss heeft Bryan Smeets (25) aangetrokken. De middenvelder tekent een contact voor één seizoen met een optie voor nog een jaar, bij de club die officieel nog 3 weken FC Oss heet.

Smeets verwierf in het seizoen 2015-2016 landelijke bekendheid toen hij als speler van De Graafschap het kampioenschap van Ajax om zeep hielp. Op de laatste speeldag scoorde hij tegen Ajax de gelijkmaker (1-1), waardoor de Amsterdammers de titel misliepen. Smeets wordt tot aan de dag van vandaag herinnerd aan het cruciale doelpunt.

Smeets debuteerde in 2010 op 17-jarige leeftijd voor MVV Maastricht en speelde daarna voor De Graafschap en SC Cambuur. In totaal speelde hij 203 duels in Ere- en Eerste divisie en scoorde hij 27 goals.

Zo hoog mogelijk

Algemeen directeur Peter Bijvelds zegt in een persbericht over Smeets: ,,Als TOP Oss zijnde wil je altijd spelers halen uit een zo hoog mogelijke categorie. Dat is met Bryan zeker gelukt. Hij heeft in de top van de Eerste divisie én op het hoogste niveau zijn waarde al bewezen."

Bekijk hier de originele aankondiging van de transfer

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ronald Koeman Jr. kwam al 1,5 jaar niet in actie voor TOP Oss, maar kan zich vanavond tegenover zijn oude club bewijzen

    Ronald Koeman Jr. kwam al 1,5 jaar niet in actie voor TOP Oss, maar kan zich vanavond tegenover zijn oude club bewijzen

    Bij het laatste uur van de wedstrijd Almere City - TOP Oss staat maandagavond Ronald Koeman Junior onder de lat, de tweede keeper van de Ossenaren die al anderhalf jaar geen wedstrijd speelde. Het duel werd vrijdagavond gestaakt vanwege hevige mist en eerste doelman Nick Olij ging direct na het fluitsignaal naar het ziekenhuis waar bleek dat hij zijn arm in de warming-up al had gebroken. De doelman, die algemeen bekendstaat als één van de beste keepers van de competitie waarin hij actief is, zit de komende weken noodgedwongen aan de kant.