Volledig scherm
Damien Perquis © TOP Oss

TOP Oss haalt ervaren Franse keeper op de valreep binnen

Aan de vooravond van het duel met De Graafschap haalt TOP Oss extra versterking binnen. Keeper Damien Perquis wordt voor een jaar gehuurd van het Franse Valenciennes FC, dat in de Ligue 2 speelt. De 33-jarige Perquis is een ervaren speler die de afgelopen vier seizoen eerste keus was onder de lat bij zijn Franse club.

,,Na vier intense seizoenen wil ik afscheid nemen en vooral iedereen bedanken”, liet de sluitpost weten in een emotioneel betoog dat de Franse club publiceerde. “We hebben alles gegeven, we hebben alles gedeeld, nu zijn er andere spelers. Moedig ze aan zoals jullie mij hebben gesteund,en zij zullen de gelukkigste spelers zijn.” 

Op Twitter reageerden fans die hem overladen met dankbetuigingen en hem veel succes wensen op zijn avontuur in Nederland. ,,Ik hoop dat jullie de speler maar vooral de man zullen herinneren”, besluit de doelman zijn afscheid.

TOP Oss huurt Perquis voor ten minste één seizoen, waar hij de concurrentie aangaat met Ronald Koeman jr, zoon van de bondscoach. Eerder al liet directeur Peter Bijvelds weten op zoek te zijn naar een derde keeper die minstens even goed was als de huidige eerste doelman, die deze positie verwierf na het vertrek van AZ-huurling Nick Olij naar NAC Breda. Met de ruime ervaring die Perquis biedt lijkt die missen vlak voor het sluiten van de transferdeadline geslaagd.