Volledig scherm
Bryan Smeets (rechts) op archiefbeeld tijdens de wedstrijd tegen HSV Hoek © BD / Peter van Huijkelom

TOP Oss houdt Turkse nummer acht op gelijkspel

Tegen het Turkse Kasimpasa kreeg de stijgende lijn van TOP Oss in de oefencampagne een waardig vervolg.  De Ossenaren hielden de nummer acht uit de hoogste Turkse divisie op 0-0.

Het niveau was behoorlijk wat hoger dan afgelopen weekeinde tegen Hoek (3-0). Tot grote tevredenheid van trainer Klaas Wels konden de Ossenaren voetballend goed mee met de club uit de Süper Lig. ,,We waren voetballend absoluut niet de mindere, maar we moeten niet vergeten dat de eerste wedstrijden in onze oefencampagne niet zo best waren. Tegen ADO (3-0 zege) en Hoek (3-0) was het wel goed. Die stijgende lijn hebben we vast kunnen houden.”

Waarde

Dat de nummer acht van Turkije ook al oefende tegen FC Utrecht en Heracles en daar respectievelijk van won (1-4) en gelijk tegen speelde (1-1) neemt Wels voor kennisgeving aan. ,,Ik hecht daar niet veel waarde aan. Ik kijk vooral naar mijn jongens op het veld. We zijn nu bezig om onze speelstijl te perfectioneren. Fysiek en mentaal moet het op orde zijn als de competitie begint. Daar gaan we in de laatste twee oefenwedstrijden nog aan werken. En we moeten altijd waken voor een dipje.”