Volledig scherm
© BSR Agency

TOP Oss houdt zicht op play-offs dankzij geroutineerde overwinning op Jong AZ

Met het zicht nog vol op de play-offs telt elke wedstrijd voor TOP Oss. Op vrijdagavond kwam de diesel wat traag op gang, maar sleepte de ploeg uiteindelijk wel drie bijzonder belangrijke punten binnen tegen Jong AZ.

In de eerste helft was er weinig vuurwerk te zien, maar was er wel controle aan Osse zijde. Doelman Ronald Koeman viel opnieuw in voor de geblesseerde keeper Olij, maar liet zich nu van een scherpere kant zien dan hij deed in de wedstrijd tegen Almere City afgelopen maandag. Jeremy Helmer nam namens Jong AZ een vrije trap die hij hard en zuiver op het Osse doel schoot, maar Koeman zat er bovenop. Pas tegen het einde van de eerste helft begonnen de Ossenaren daadwerkelijk aan te dringen en creëerde ze een korte reeks kansen, waarbij Dennis Janssen uiteindelijk over schoot.

Blessureleed

Stuy van de Herik en Piqué maakte aan het begin van de wedstrijd na wekenlang blessureleed al hun rentree, en daarmee leek ook rust in de verdediging teruggekeerd. Dat begon zich in de tweede helft eindelijk te vertalen naar steeds gevaarlijkere uitvallen. Kaak schoot meermaals op doel, de ene keer nipt over, en de andere keer redde AZ-keeper de Boer.

Nadat Dennis Janssen in de rug gelopen werd meters voor het strafschopgebied, kreeg TOP een vrije trap vanaf een uitstekende positie. De krul die Bryan Smeets daaraan meegaf was een paar meter te hoog, maar de Ossenaren begonnen steeds meer in eigen kunnen te geloven. Een doelpunt leek nog maar een kwestie van tijd.

In de 83e minuut was het eindelijk zover en viel de bevrijdende goal. Een uitstekende voorzet van Dennis Janssen werd vakkundig binnen gekopt door Philippe Rommens. Daarmee verzekerde TOP zich van drie zeer belangrijke punten in hun queeste naar de play-offs.