Volledig scherm
Delano Ladan © Angelo Blankespoor

TOP Oss huurt twee jeugdinternationals van ADO Den Haag

TOP Oss heeft zich per direct versterkt met aanvaller Delano Ladan (18) en rechtsback Hennos Asmelash (19). Het talentvolle duo komt op huurbasis over van ADO Den Haag.

Tegelijkertijd tekenden Ladan en Asmelash, die allebei deel uitmaken van Oranje onder 18 en 19, een contract dat ze tot midden 2020 aan ADO bindt. Beide spelers hebben al speelminuten in het eerste elftal van de Hagenaars in de benen. Ladan debuteerde afgelopen seizoen tegen FC Utrecht, Asmelash deed dat een seizoen eerder al tegen sc Heerenveen.

Op de clubsite laat TOP Oss-icoon en huidig assistent-trainer van ADO Den Haag Dirk Heesen zich uit over de dubbele transfer van Ladan en Asmelash. ,,Delano is een enthousiaste gast. Hij is sterk in de duels en hij heeft een goede drive richting het vijandelijke doel. Hennos heeft een goede techniek en is tactisch behoorlijk onderlegd. Als back komt-ie graag op, maar hij kan op meerdere posities uit de voeten."

Volledig scherm
Hennos Asmelash. © Angelo Blankespoor
  1. Bryan Smeets maakt geweldig doelpunt van eigen helft; TOP Oss verslaat Jong Ajax met 2-1
    VIDEO

    Bryan Smeets maakt geweldig doelpunt van eigen helft; TOP Oss verslaat Jong Ajax met 2-1

    TOP Oss stond gelijk met Jong Ajax in een competitie waar de ploegen allemaal nog dicht bij elkaar staan. Beide ploegen begonnen dan ook vol inzet aan het duel. TOP kreeg in de zevende minuut de kans om de score te openen met een penalty. Huseyin Dogan liet na een onzeker ogende aanloop de bal zo hoog overzeilen, dat Ajax-doelman Kotarski er niet eens bij in de buurt hoefde te komen. Dat hield het uiteraard wel spannend in het Osse Kuipje, want kansen vielen er over en weer.