Volledig scherm
Delano Ladan © Angelo Blankespoor

TOP Oss huurt twee jeugdinternationals van ADO Den Haag

TOP Oss heeft zich per direct versterkt met aanvaller Delano Ladan (18) en rechtsback Hennos Asmelash (19). Het talentvolle duo komt op huurbasis over van ADO Den Haag.

Tegelijkertijd tekenden Ladan en Asmelash, die allebei deel uitmaken van Oranje onder 18 en 19, een contract dat ze tot midden 2020 aan ADO bindt. Beide spelers hebben al speelminuten in het eerste elftal van de Hagenaars in de benen. Ladan debuteerde afgelopen seizoen tegen FC Utrecht, Asmelash deed dat een seizoen eerder al tegen sc Heerenveen.

Op de clubsite laat TOP Oss-icoon en huidig assistent-trainer van ADO Den Haag Dirk Heesen zich uit over de dubbele transfer van Ladan en Asmelash. ,,Delano is een enthousiaste gast. Hij is sterk in de duels en hij heeft een goede drive richting het vijandelijke doel. Hennos heeft een goede techniek en is tactisch behoorlijk onderlegd. Als back komt-ie graag op, maar hij kan op meerdere posities uit de voeten."

Volledig scherm
Hennos Asmelash. © Angelo Blankespoor
  1. TOP Oss wil hekkensluiter niet onderschatten: ‘Helmond Sport gaat loeren op de counter’

    TOP Oss wil hekkenslui­ter niet onderschat­ten: ‘Helmond Sport gaat loeren op de counter’

    TOP Oss-trainer Klaas Wels verwacht dat Helmond Sport vrijdag zal inzakken op eigen helft. ,,Wij zullen daar doorheen moeten zien te voetballen.’’ Op papier is TOP Oss (nummer 5 van de ranglijst) de grote favoriet als het vrijdag aantreedt tegen Helmond Sport, de hekkensluiter van de eerste divisie. Wels waakt echter voor onderschatting. ,,Twee weken geleden won Helmond Sport nog met 3-0 van Sparta. En dat was dik verdiend.’’