Volledig scherm
TOP Oss-De Graafschap © BSR/Soccrates

TOP Oss in Herpen onderuit tegen degradant De Graafschap

TOP Oss heeft de vriendschappelijke ontmoeting met De Graafschap zaterdagmiddag met 1-3 verloren. In Herpen scoorden Nijland, Van Mieghem en Tutuarima voor de bezoekers, Briels deed kort voor tijd wat terug namens de ploeg van trainer Klaas Wels.

Hoewel De Graafschap na de aftrap het eerste schot op doel loste, werd enkel de boarding geraakt en was er van gevaar nog geen sprake. Dat was kort daarop heel anders voor het doel van Graafschap-keeper Jurjus, waar Philippe Rommens met een snelle en scherpe uitval de onlangs teruggekeerde Cihat Çelik feilloos wist te vinden. Via de binnenkant van de paal stuitte zijn inzet vervolgens voor de voeten van Lars Hutten. Hij had de bal voor het intikken, maar schoot op slechts enkele meters afstand over. 

Het zou lang duren voor TOP Oss opnieuw zo’n kans zou krijgen. Verdedigend stond de Osse equipe prima in positie, en maakten zij het hun tegenstander moeilijk erdoorheen te voetballen. En hoewel TOP in de eerste twintig minuten het tempo erin hield, en veel balbezit had, zakte ook hun drang naar voren gedurende de eerste helft in. Niels Fleuren probeerde het vlak voor het rustsignaal nog met een schot op doel, maar kreeg zijn voet er niet lekker achter en kon keeper Jurjus geen uitdaging bieden. 

Zonnetje in Herpen

In de rust brak een zonnetje door boven Herpen, en werd proefspeler Giovanni Hiwat ingebracht op de plek waar eerder de eveneens op proefbasis spelende Dennis Hettinga te vinden was. De normaal verder voorin spelende Hiwat vond zijn draai moeizaam als verdediger. Ook de van Telstar komende Dylan Mertens betrad het veld met een shirt zonder naam of rugnummer, de status als proefspeler onderstrepend. 

TOP liet uiteindelijk teveel ruimte aan Stef Nijland over, die daar dankbaar gebruik van maakte door namens De Graafschap de score na ruim een uur dan toch te openen. Kort erop gingen zowel TOP Oss als De Graafschap flink aan het wisselen. Baas, El Jebli en Thomassen vervingen bij de bezoekers Breinburg, Nijland en Seuntjens. Aan de Osse zijde verlieten maar liefst vijf spelers het veld, en maakten Fleuren, Piqué, Rommens, Kaak en Overgoor plaats voor Ter Borgh, Drkusic, Briels, Tiebosch en Opdam. Het volgde na het geblesseerd uitvallend van Çelik, die door Giovanni Büttner met veel werklust vervangen werd. 

Rommeliger

Het spel van TOP werd na die draaideursessie rommeliger, en de ploeg kon niet verhinderen dat Van Mieghem de Osse verdediging omspeelde en geroutineerd de 0-2 binnentikte. Enkele minuten voor het einde vergrootte Tutuarima de afstand door daar nog een treffer aan toe te voegen: 0-3. Een minuut of wat voor het eindsignaal zorgde Jordie Briels er met een verrassende uithaal nog voor dat er toch nog voor dat er een Osse goal viel. Keeper Jurjus schold daarop uit frustratie zijn teamgenoten de huid vol, maar hoefde uiteindelijk niet meer in actie te komen.