Volledig scherm
Doelman Ronald Koeman junior van TOP Oss wordt na de 3-0 nederlaag tegen Almere City FC getroost door zijn ploeggenoten. Koeman stond door de blessure van Nick Olij sinds lange tijd weer onder de lat. © BSR/SOCCRATES

TOP Oss is slechts schim van zichzelf in Almere: ‘Volgende keer kijken wie de penalty neemt’

Nadat de wedstrijd afgelopen vrijdag in de 27ste minuut werd gestaakt wegens hevige mist moest TOP Oss gisteravond opnieuw aantreden in het Yanmar Stadion om het restant van de wedstrijd tegen Almere City FC te spelen. De Ossenaren gingen met 3-0 onderuit. 

Tien minuten voor het einde kregen de Ossenaren bij een 2-0 achterstond de kans terug in de wedstrijd te komen, toen Ladan door Damon Mirani binnen de zestien meter tegen de grond gewerkt werd. Mirani kreeg rood, waarop Huseyin Dogan voor TOP de bal op de stip mocht leggen. ,,Die strafschop moest erin gaan om nog een echt slotoffensief eruit te kunnen persen”, wist Wels.

Dat gebeurde niet, net als tegen Jong Ajax, toen Dogan bij een penalty overschoot. Ditmaal mikte Dogan beter, maar dook doelman Etemadi de bal de hoek uit. Wels wilde niet zeggen of de positie van Dogan als aangewezen persoon voor strafschoppen daarmee op de tocht staat: ,,We hebben een lijstje en daar staan twee mensen op. Dat zijn Huseyin Dogan en Bryan Smeets. We gaan op een volgend moment dat we een penalty krijgen, kijken wie dan die penalty neemt."

‘Zeer teleurstellend’

Ondanks dat hij het resultaat als 'zeer teleurstellend' omschreef, is het voor de trainer zaak niet bij de pakken neer te zitten. Wels richt het vizier op de volgende wedstrijden: ,,Ik ben ervan overtuigd dat deze groep, met de karakters die wij hebben, hun vermogen en fitheid, in de komende acht wedstrijden resultaat kan behalen.”