Volledig scherm
TOP Oss verzekerde zich vorige week tegen FC Dordrecht al van de play-offs. © BSR Agency

TOP Oss kan 30.000 euro verdienen tegen Helmond Sport

Het is al een mooi seizoen voor TOP Oss, maar het kan vrijdag tegen Helmond Sport nog ietsje mooier worden. Als de ploeg van Klaas Wels hoger dan 9de eindigt in de Keuken Kampioen Divisie, klimmen de Ossenaren over Helmond Sport heen in de ranglijst om de televisiegelden. Dat levert TOP volgend seizoen liefst 30.000 euro extra op. Een remise tegen Helmond Sport is al voldoende. 

TOP is momenteel de nummer zeven van de competitie en heeft twee punten voorsprong op NEC en Cambuur en drie op nummer 10 RKC. Als TOP niet verliest, verzekert de club zich sowieso van plek 15 op de televisieranglijst. Die lijst is gebaseerd op de prestaties in de laatste tien seizoenen, waarvan de meest recente het zwaarst tellen. De eventuele 7de (of nog hoger?) plek van dit seizoen telt tien keer mee, de 15de plek van 2018 negen keer en die van 2017 acht keer. Dat loopt zo door tot de tot de 14de plek in 2009, die dan nog maar één keer meetelt. TOP staat nu nog laatste op de televisieranglijst, waar de Jong-teams van zijn uitgesloten. In totaal is er een pot van 7 miljoen euro in de Keuken Kampioen Divisie, waarvan 3,5 miljoen gelijkwaardig wordt verdeeld en het restant op basis van prestaties. 

Play-offs

TOP is al zeker van play-offs en is zelfs nog in de race om de eerste ronde te ontlopen. Daarvoor moet de ploeg van trainer Wels bij de hoogste vier ploegen - Jong-teams uitgesloten - ná FC Twente eindigen. Het verschil met FC Den Bosch is slechts één punt en ook Almere City (drie punten) kan nog ingehaald worden.