Volledig scherm
© BSR Agency

TOP Oss kan ook niet winnen van MVV

TOP Oss heeft ook tegen MVV geen resultaat kunnen boeken. De ploeg van trainer Klaas Wels verloor vrijdagavondmet 1-3. Na de winterstop heeft TOP Oss pas één punt gehaald.

Klaas Wels had één verrassing in petto, zo bleek toen de opstelling bekend werd gemaakt. Niet Norichio Nieveld stond in hart van de defensie, maar Ferry de Regt. Die wisseling zat er ook wel een tijdje aan te komen, omdat De Regt in potentie de beste verdediger is van TOP. Alleen was hij lange tijd geblesseerd. Met De Regt in de basis speelde TOP Oss helemaal niet zo’n verkeerde helft. MVV was niet naar Oss gekomen om het spel te maken, zoveel werd al snel duidelijk. Wel deden de Limburgers er alles aan om Bryan Smeets en Huseyin Dogan dwars te bomen. De twee spelmakers van van TOP Oss werden continu bewaakt.

Terwijl TOP Oss de bal had, zakte MVV in. Die tactiek was succesvol voor de bezoekers want na zo’n 20 minuten stond het 0-1. Marnick Vermeijl kopte goed raak uit een corner. Na dat doelpunt bleef TOP Oss het proberen, en met name de corners van Smeets leverden gevaar op. Doelpunten kwamen er echt niet.

Vreemd moment

Na rust kwam TOP Oss na tien minuten op gelijke hoogte. Smeets en Dogan vonden elkaar waarna Smeets de bal binnenschoot. Dat leek de opmaat naar een overwinning voor TOP Oss, maar via een vreemd moment stond MVV opeens weer op voorsprong. Een voorzet van Joeri Schroijen miste alles en iedereen, waarna de bal zomaar het doel in vloog. Niet veel later werd het ook nog 3-1 voor MVV, door een kopbal van Koen Kostons. Zo boekte TOP Oss een frustrerende nederlaag.

 1. TOP Oss juicht nog niet te vroeg: ‘Eerst maar eens die play-offs halen, daarna kijken we wel verder’
  voorbeschouwing

  TOP Oss juicht nog niet te vroeg: ‘Eerst maar eens die play-offs halen, daarna kijken we wel verder’

  Op papier mag TOP Oss de play-offs eigenlijk niet meer mislopen, met wedstrijden tegen de nummers 17 en 19 van de competitie, FC Dordrecht en Helmond Sport, op het programma. TOP-trainer Klaas Wels blijft in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht van vrijdag echter met beide benen op de grond staan. ,,Je hoort mij niet zeggen dat we wel even van FC Dordrecht en Helmond Sport gaan winnen. Dordt doet het de laatste weken goed en heeft een prima ploeg.”
 2. ‘Profeet’ Van der Rijt droomt stiekem al van promotie met TOP OSS: ‘Ik zet een ‘1' neer tegen FC Dordrecht’

  ‘Profeet’ Van der Rijt droomt stiekem al van promotie met TOP OSS: ‘Ik zet een ‘1' neer tegen FC Dordrecht’

  Elke week voorspelt een andere (oud-)speler of (oud-)clubman in dienst van een Brabantse club de wedstrijden van het weekend als Profeet van de Week. Deze week is het de beurt aan Ruud van der Rijt (30). De voormalig verdediger speelde in zijn loopbaan voor Willem II en FC Eindhoven. Tegenwoordig is hij assistent-coach bij TOP Oss. Genoeg (Brabantse) voetbalervaring dus, maar kan hij ook goed voorspellen?