Volledig scherm
Denzel Budde in duel met Shehata. © BSR Agency

TOP Oss kan overwicht tegen Umm Salal FC niet verzilveren

TOP Oss trad op het terrein van de Overasseltse Boys aan tegen bezoekers van ver: het Qatarese Umm Salal SC. Het oefenduel eindigde ondanks overwicht in de tweede helft in een gelijkspel: 2-2.

Voor het eerst mocht de nieuwe tweede doelman Van Gerwen in actie komen onder de lat bij TOP Oss. Trainer Wels stelde hem op in een basiself die grotendeels uit nieuwelingen bestond, waaronder proefspeler Skender Loshi. De spits nam na een kwartier spelen en bal goed aan en handelde snel, maar zijn schot werd gekraakt door de Qatarese verdediging.

Tien minuten later waren het de mannen uit het midden-oosten die voor de eerste grote kans van de wedstrijd tekenden, toen Van Gerwen hun aanvaller langs het Osse doel zag schieten. Nog eens tien minuten daarna liet hun aanvaller zich van een nog gevaarlijkere kant zien, door de keeper te omspelen en de bal beheerst in het lege doel te schieten: 0-1.

Scherp

Die stand bleef behouden tot de rust. Wels wisselde enkel Skender Loshi en Olivier Rommens voor Lars Hutten en Levi Opdam, en die laatste bleek al snel scherp te zijn. Zijn doelpoging strandde nog op een verdediger, maar niet veel later was het Tiebosch die twee Qatarese backs uitkapte, en genadeloos de bal die hoek van het doel inschoot.

Na die gelijkmaker maakte Wels van de gelegenheid gebruik om maar liefst de helft van zijn ploeg via wissels te verversen. Het wedstrijdbeeld kantelde daarmee verder, door Hutten die met een rush voor de keeper kwam te staan. Zijn schot werd nog uit het doel gehouden, maar de keeper bleek kansloos tegen het schot van de zojuist ingebrachte Rick Stuy van den Herik.

Grote kans

Helaas voor TOP wist de spits van Umm Salal in de 78ste minuut fraai af te ronden en de stand wederom gelijk te trekken. Ondanks een grote kans van Opdam zou TOP de voorsprong in de eindfase niet meer heroveren, en eindigde het een-na-laatste oefenduel van de Ossenaren in een gelijkspel.