Volledig scherm
Huseyin Dogan. © BSR Agency

TOP Oss kan play-offs ruiken na kleine zege op Go Ahead Eagles

TOP Oss heeft in de strijd om een ticket voor de play-offs bijzonder goede zaken gedaan. De ploeg van trainer Klaas Wels won in eigen huis van Go Ahead Eagles door een treffer van Huseyin Dogan: 1-0.

Onder een stralende zomerzon beloofde het een prachtige middag voor een pot voetbal te worden. Het inspireerde beide ploegen echter tot een tempo dat veel te laag lag om enig spektakel te veroorzaken. Go Ahead Eagles zakte ver in, en hoewel TOP Oss daardoor tot aan de rust vrijwel continu op de helft van de tegenstander speelde, kan het er weinig kansen creëren.

Één van de zeldzame momenten dat Thomas Verheydt in de voorhoede van Go Ahead in actie kan komen, speelde zich vijf minuten voor de rust af. Piqué zette hem binnen de zestien meter van de bal af, en de frustratie van zijn val naar de grond zat Verheydt dermate hoog, dat hij natrappen niet kon laten. Met een vuurrode kaart op zak mocht hij van scheidsrechter Kooij direct naar de kleedkamers vertrekken.

Afstandsschoten

In de tweede helft was TOP vastberaden te gaan scoren, en volgde een reeks afstandsschoten van Lion Kaak. Hij probeerde zo de score te openen tegen de ploeg waar hij in 2013 nog voor speelde, maar was niet trefzeker genoeg. Eagles-keeper Verhulst hield een prachtige vrije trap van Dogan uit de goal met een soepele sprong. Niet veel later kon de clubtopscorer alsnog zijn 19de treffer van het seizoen claimen, toen Rommens na een verdedigend fout aflegde op Dogan. Hij haalde uit, en schoot de bal loepzuiver de touwen in.

TOP Oss-trainer Wels wisselde kort daarop Niels Fleuren voor Delano Ladan. Nu de Eagles het zich niet meer konden permitteren om terug te blijven hangen, hoopte TOP van ontstane ruimtes te profiteren en de score verder op te krikken. De tien man van de Eagles weigerde zich echter makkelijk gewonnen te geven, en de tweede helft ontwikkelde zich zo tot een veel dynamischere wedstrijd dan de drie kwartier ervoor.

Tot aan de laatste minuut bleef het zo spannend, en werd Dogan na een welverdiende publiekswissel luid toegezongen. Zijn treffer leverde immers drie zeer belangrijke punten voor TOP, in de strijd om de play-offs