Volledig scherm
Smeets © BSR Agency

TOP Oss klimt naar achtste plek na zege op Jong FC Utrecht

TOP Oss heeft maandagavond gewonnen op bezoek bij Jong FC Utrecht. Dankzij treffers van Bryan Smeets en Norichio Nieveld werd het 1-2. 

TOP begon voortvarend aan de eerste tien minuten van de wedstrijd. De ploeg was veel in balbezit en zette druk voorin, maar kon daar nog geen uitgespeelde kansen uit halen. Vervolgens wass het Jong Utrecht dat, schijnbaar tegen de verhoudingen in, wél kansen begon te creëren. Vooral Mallahi was gevaarlijk voorin, en Nieveld moest tegen het einde van de eerste helft met een sliding voorkomen dat Utrecht op voorsprong kwam. De gebroeders Rommens haddendan samen al een trio met schoten meters boven de goal afgeleverd, en dichter bij scoren kwam TOP in de eerste helft niet. Het rustsignaal klonk in een wedstrijd met vreemde verhoudingen. TOP was sterk in balbezit maar creëerde geen serieuze mogelijkheden. Jong Utrecht was weinig aan de bal, maar wel direct gevaarlijk in hun spaarzame aanvallen.

In de tweede helft begon TOP op eenzelfde manier, maar had nu meer vuur in de sloffen. Smeets schoot in 54e minuut raak, maar lang kon TOP niet van die voorsprong genieten. Ruben Hoogenhout leek een voorzet te willen geven, maar de bal heeft een krul in zich die Olij verraste. Na die bijzondere gelijkmaker leek Oss wat te zwalken. Olij stompte de bal later wat ongelukkig weg, maar nu zeilde de bal aan zijn zijde ook hoog over.

In de 75e minuut nam Smeets een corner die met een leep hakballetje verlengd werd door Fleuren, en zo bij Nieveld terecht kwam. Hij aarzelde geen seconde, en verzilverde zijn heroverde basisplek met een goal. In de laatste minuten leek Utrecht vastbesloten niet zonder punten te stoppen en zetten ze onophoudelijk druk, maar het bleek uiteindelijk te laat om de winst nog uit Osse handen te slepen.