Volledig scherm
Olivier Rommens aan de bal. © BSR Agency

TOP Oss komt niet voorbij oud-doelman Mous en speelt doelpuntloos gelijk bij Cambuur

TOP Oss is op bezoek bij Cambuur niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel. Keepers Olij en Mous (ex-TOP Oss) waren in Leeuwarden de uitblinkers.

Cambuur begon fel aan de wedstrijd, maar hun aanvallen misten venijn en brachten TOP Oss-doelman Olij niet aan het zweten. De rest van de Ossenaren leken in de eerste fases van de wedstrijd echter vrij stuurloos. Na grofweg 20 minuten kwam TOP komt echter beter in de wedstrijd, en ging het steeds gecontroleerder spelen, waardoor Cambuur op hun beurt enkele overtredingen beging.

Leeuwarder Sambissa vloerde Ladan een paar minuten voor de rust, om zijn snelle doorbraak af te stoppen. Het leverde hem een gele kaart op, en TOP een vrije trap. Enkele minuten later was het weer raak, toen Philippe Rommens op twintig meter van de goal onderuit geschoffeld werd. Het rondde een niet bijzonder sprankelende eerste helft af, met de hoop op meer vuur.

Meteen na rust was Smeets gevaarlijk in een snelle uitbraak, maar hij liet de bal het doel overzeilen. Dogan schoot een minuut later doelgericht op de korte hoek, maar Cambuur-keeper Mous zat er goed tussen. Het leek alsof het de waakvlam van Cambuur aanwakkerde, waarop zij het heft in handen namen en TOP vaak terugdrongen op eigen helft.

In het laatste kwartier kwam de balans weer terug in de wedstrijd. Beide zijdes moesten nu wel aandringen, waardoor ruimtes ontstonden en over en weer kansen vielen. De wedstrijd ontvlamde zowaar, en een prachtaanval waarin Dogan langs Mbende kwam, stuitte in de 87ste minuut op Mous. Beide keepers hebben hun doel schoongehouden, wat een terechte uitslag opleverde, die desalniettemin als anticlimax aanvoelde.