Volledig scherm
Issa Kallon maakte vier van de vijf doelpunten © BSR Agency

TOP Oss krijgt klop van vier keer scorende Kallon in Leeuwarden

In een vol Cambuurstadion ontpopte Issa Kallon zich vrijdagavond tot de gesel van TOP. Hij tekende voor vier van de vijf treffers waarmee de Ossenaren uiteindelijk totaal overklast werden: 5-1.

TOP Oss begon de wedstrijd in Leeuwarden met de bekende terughangende tactiek. De thuisploeg was daardoor  veel in balbezit, maar kwam in de openingsfase nog niet tot opvallende kansen. Door een gevaarlijke volley van Lion Kaak die net overging in de 6de minuut, en een Danzell Gravenberch die voorin consequent sterk aan de bal was, leek er daarom vooralsnog geen vuiltje aan de lucht.

Bekijk hier de beelden van Cambuur - TOP Oss (Premium) 

In de tiende minuut was het Lorenzo Piqué die de bal voor de goal weg kopte na een vlotte aanval van Cambuur, maar in de rebound kwam deze alsnog bij de pijlsnelle Issa Kallon terecht. Die prikte de bal in de korte hoek voorbij Osse doelman Damien Perquis: 1-0. Het was diezelfde Perquis die enkele minuten later met een sprong vanuit de ene hoek de bal uit de andere dook, en zo de tweede treffer voorkwam.

Een verdedigende fout van Piqué zorgde ervoor dat Robert Mühren in de blessuretijd van de eerste helft alleen voor Perquis kwam. De topscorer van de eerste periode zette zijn ploeg vervolgens op een 2-0 voorsprong. De hoop op het wegpoetsen van die achterstand was vier minuten na rust al vervlogen. Nota bene Ragnar Oratmangoen (vorig seizoen nog in Osse dienst) legde de bal terug op een vrijstaande Kallon. Die haalde zonder aarzelen uit, en tekende zo voor de 3-0.

In de 55ste minuut leken de kansen voor TOP nog verder te verkleinen. Trainer Klaas Wels haalde Gravenberch namelijk naar de kant. De als een tank gebouwde oud-verdediger kon het tempo in de voorhoede vermoedelijk niet de hele wedstrijd aan, wat een week eerder tegen Telstar ook al het geval was.

Het lukte TOP daarna niet meer om opnieuw terug in de wedstrijd te komen. Ruim twintig minuten voor het einde wisselde Wels Sjoerd Overgoor voor Cihat Çelik, in de vergeefse hoop op nieuw elan. Kallon maakte het drama in de 73ste minuut uiteindelijk helemaal compleet. Asmelash kreeg nog een voet tussen het doel en diens scherpe schot, maar dat kon de bal enkel van richting veranderen over de eigen keeper heen.

Daarna werd het prijsschieten op het doel van het overklaste TOP Oss. In de 79ste minuut speelde de Leeuwarders met speels gemak door de Osse verdediging heen, en schoot Kallon ook nog de 5-0 binnen. Toen hij in de 83ste minuut een publiekswissel kreeg, kon dat in de Friese hoofdstad logischerwijs op oorverdovend applaus rekenen. Lars Hutten maakte nog een doelpunt voor de statistieken: 5-1. 

TOP Oss: Perquis; O. Rommens, Piqué, Asmelash, Stuy vd Herik, Fleuren; Kaak, Overgoor (69. Çelik), P. Rommens; Gravenberch (55. Stroo), Langedijk (74. Hutten)