Volledig scherm
Philippe Rommens knikt raak voor TOP. © BSR Agency

TOP Oss laat na om overwicht tegen Telstar te verzilveren

TOP Oss drong aan en oogde energiek, maar eindigde uiteindelijk in eigen huis met slechts een gelijkspel tegen Telstar: 2-2

Twee spelers maakten hun debuut in de basis deze avond: in de goal de Franse keeper Damien Perquis, in de voorhoede de fysiek imposante Danzell Gravenberch. Die eerste had na tien minuten al direct getest kunnen worden, ware het niet dat Reda Kharchouch alleen voor de goal blunderde, en pontificaal naast schoot. Daar kwam TOP goed mee weg, maar het leek ook direct aardig wakker geschud te zijn. Vervolgens was het Gravenberch die aan de overzijde van het veld de bal over het doel schoot.

Tien minuten later speelde Gravenberch een hoofdrol bij de openingstreffer, door na een mooi een-tweetje met Opdam de bal voor te leggen op Niels Fleuren. Shaquill Sno zat ertussen en probeerde de bal op te ruimen, maar passeerde daarmee per ongeluk zijn eigen doelman. Telstar opende zo alsnog de score, maar wel aan de kant van de Ossenaren.

TOP bleef daarna goed aandringen, maar Telstar kwam op gelijke hoogte in de 33ste minuut, nadat Kharchouch de bal met zijn armen opving, en alleen voor Perquis kwam. Het hele stadion leek de handsbal gezien te hebben, behalve scheidsrechter Gansner. De hevig protesterende Osse middenvelder Lion Kaak, ving een gele kaart voor zijn commentaar. Een minuut voor rust corrigeerde TOP de gelijkmaker alsnog. De thuisploeg kwam op voorsprong met een keurig uitgespeelde aanval. Langedijk gaf voor op Philippe Rommens, die de bal van dichtbij binnen kopte.

Na rust mocht het niet lang van die voorsprong genieten toen Kharchouch in de 53ste minuut opnieuw Perquis passeerde, ditmaal zonder handwerk. Telstar leek even beter in de wedstrijd te komen, terwijl TOP beheerst zocht naar openingen. Wels probeerde daarop meer snelheid in de ploeg te brengen door Çelik en Gravenberch te wisselen voor Overgoor en Stroo. Dat het Osse publiek van nieuweling Gravenberch gecharmeerd was geraakt, bleek uit het applaus dat die daarbij ontving.

De wissels kondigde een fase aan in de wedstrijd waarin TOP vervolgens kansen aan de lopende band aan elkaar bleef rijgen, terwijl de bal er maar niet in leek te willen. Langedijk bleef druk zetten, maar werd in de hoop op een nog energieker slotoffensief ruim tien minuten voor het einde gewisseld voor Hutten. De Ossenaren hadden weliswaar het overwicht, maar konden dat keer op keer niet verzilveren.

In de blessuretijd kwam Enzo Stroo nog alleen voor het doel van Swolfs, maar liet de bal voorlangs gaan. Een overwinning leek bijna heel de wedstrijd in het vat te zitten voor TOP, maar kwam uiteindelijk niet tot uiting.

Opstelling TOP: Perquis; Opdam, Piqué, Asmelash, Stuy vd Herik, Fleuren; Kaak, Çelik (66. Overgoor), Rommens; Gravenberch (Stroo), Langedijk (78. Hutten)