Volledig scherm
Peter Bijvelds op 5 oktober na de zege op Jong FC Utrecht (2-1). © Toin Damen

TOP Oss mikt op play-offs: ‘Inmiddels een reële doelstelling’

TOP Oss sluit de succesvolle eerste seizoenshelft vrijdag af tegen FC Dordrecht. Tegen de nummer 18 willen de Ossenaren met een goed gevoel de winterstop in.

Of TOP Oss-directeur Peter Bijvelds een overwinning verwacht in Dordrecht? ,,Ik hoop op een goed resultaat, maar FC Dordrecht is voor ons een lastige tegenstander. Je hoeft niet heel veel verstand van voetbal te hebben om te constateren dat wij het moeilijker hebben met een tegenstander die ons de bal laat”, zegt Bijvelds. ,,Dat heeft Helmond Sport vorige week ook gedaan en waarschijnlijk zal FC Dordrecht dat ook gaan doen. Dan kan je ook als compliment aan ons zien.”

TOP Oss beleeft tot nu toe een succesvolle competitie. Even leek zelfs de koppositie in zicht, nu staat de club op een verdienstelijke zesde plek. Echter, uit de laatste 3 wedstrijden slechts één punt werd gehaald. ,,Ongeacht het resultaat ben ik tevreden over onze prestaties”, zegt Bijvelds. ,,Maar een goed resultaat tegen FC Dordrecht maakt wel degelijk een verschil. Bij verlies ben ik teleurgesteld over het slot. Als we winnen ben ik tevreden en kunnen we met een goed gevoel de winterstop in.”

‘Selectie tot veel in staat’

Hoe Bijvelds de tweede seizoenshelft ziet? ,,Als je kijkt naar onze begroting doen wij het uitstekend, maar wij moeten ook realistisch zijn en zeggen dat we een selectie hebben die tot veel in staat is. Inmiddels vind ik dat we voor een klassering moeten gaan die recht geeft op de play-offs. Dat is niet langer een streven, maar een reële doelstelling op voorwaarde dat we ons team bij elkaar kunnen houden.’’ 

Profeet van de Week Rochdi Achenteh

 1. TOP Oss juicht nog niet te vroeg: ‘Eerst maar eens die play-offs halen, daarna kijken we wel verder’
  voorbeschouwing

  TOP Oss juicht nog niet te vroeg: ‘Eerst maar eens die play-offs halen, daarna kijken we wel verder’

  Op papier mag TOP Oss de play-offs eigenlijk niet meer mislopen, met wedstrijden tegen de nummers 17 en 19 van de competitie, FC Dordrecht en Helmond Sport, op het programma. TOP-trainer Klaas Wels blijft in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht van vrijdag echter met beide benen op de grond staan. ,,Je hoort mij niet zeggen dat we wel even van FC Dordrecht en Helmond Sport gaan winnen. Dordt doet het de laatste weken goed en heeft een prima ploeg.”
 2. ‘Profeet’ Van der Rijt droomt stiekem al van promotie met TOP OSS: ‘Ik zet een ‘1' neer tegen FC Dordrecht’

  ‘Profeet’ Van der Rijt droomt stiekem al van promotie met TOP OSS: ‘Ik zet een ‘1' neer tegen FC Dordrecht’

  Elke week voorspelt een andere (oud-)speler of (oud-)clubman in dienst van een Brabantse club de wedstrijden van het weekend als Profeet van de Week. Deze week is het de beurt aan Ruud van der Rijt (30). De voormalig verdediger speelde in zijn loopbaan voor Willem II en FC Eindhoven. Tegenwoordig is hij assistent-coach bij TOP Oss. Genoeg (Brabantse) voetbalervaring dus, maar kan hij ook goed voorspellen?