Volledig scherm
© BSR Agency

TOP Oss moet zich met een punt tevreden stellen tegen Roda JC

TOP Oss knokte voor drie, maar moest zich thuis tegen Roda JC uiteindelijk tevreden stellen met een punt. De wedstrijd eindigde vrijdagavond in 0-0.

Nadat TOP vijf minuten lang het initiatief aan de bezoekers liet, besloot de thuisploeg wat meer aan te gaan dringen. Met succes, want Hennos Asmelash wist zich tot twee keer toe naar voren te knokken, waar hij een hoekschop afdwong. Een daarvan werd door aanvoerder Rick Stuy van den Herik vanaf enkele meters naast gekopt.

Bekijk hier de samenvatting van TOP Oss - Roda JC (premium)

De grootste kans aan Osse zijde was na ruim een half uur spelen voor Cas Peters, maar uithalen kon hij niet. Yann Aurel Bisseck haalde Peters naar de grond, maar arbiter Vermeire liet doorspelen. Dit tot zichtbaar ongenoegen van de spits. TOP bleef grip op de wedstrijd houden, maar zag de beste kansen wel voor eigen goal ontstaan. Keeper Perquis moest meermaals ingrijpen en deed dat succesvol. Die ene keer dat een bal hem wel passeerde, was Stuy van den Herik daar om de bal alsnog van de doellijn te trappen. 

Tanden stevig in het duel zetten

Aan het begin van de tweede helft was het uitgerekend de aanvoerder van TOP die niet verder kon spelen door een onbekend euvel. Lorenzo Piqué verving Stuy van den Herik. Het verminderde de Osse vechtlust niet, al besloot ook Roda de tanden steviger in het duel te zetten. De wedstrijd kwam daarmee in evenwicht.

In de 66ste minuut deed trainer Klaas Wels en poging dat te doorbreken, door middenvelder Grad Damen te wisselen ten faveure van kersverse spits Samet Bulut. Die kon nog niet direct een visitekaartje afgeven, al bleef TOP wel herhaaldelijk aandringen. Het ene moment gaf Dean van der Sluijs een voorzet de zestien in, het andere moment probeerde Philippe Rommens het van afstand. De zoektocht naar een geschikte afmaker in de punt van de Osse aanval, bleek echter nog altijd niet afgerond.

In de eindfase probeerde beide ploegen een doorbraak te forceren, zonder het zuurverdiende punt uit handen te geven. De wedstrijd bereikte daardoor opnieuw een wankel evenwicht, met de 0-0 als logisch eindresultaat.

TOP Oss: Perquis; Asmelash, Dijkhuizen, Fleuren, Stuy van den Herik (46. Piqué), Van der Sluys; Damen, Kaak, O. Rommens; P. Rommens, Peters