Volledig scherm
Dylan Mertens in actie voor TOP Oss. © BSR/SOCCRATES

TOP Oss neemt afscheid van drie spelers

Na een even moeizame als teleurstellende eerste periode gloort er een sprankje hoop aan de horizon bij TOP Oss. Niet voor Dylan Mertens, Chovanie Amatkarijo en Joris van Gerwen. Zij hebben bij de club verlaten.

Dat TOP Oss nog altijd op zoek is naar stabiliteit, blijkt uit het vertrek van de drie spelers bij de selectie. ,,Bij Joris en Chovanie gaat het om wijzigende werk- en privéomstandigheden in combinatie met een matig sportief vooruitzicht in Oss”, laat directeur Peter Bijvelds via een statement weten op de website van de club.

Van Gerwen was derde keeper in Oss en zag vorige week hoe Damien Perquis de voorkeur kreeg boven Ronald Koeman. Hij wordt vervangen door de 21-jarige Griek Giannis Ioannidis, die deze week al meetrainde met de club.

Van de drie op amateurbasis aan TOP verbonden spelers, kwam alleen Mertens aan wedstrijdminuten. De aanvallende middenvelder zou inmiddels met een andere club in gesprek zijn.

Oude bekende

In Leeuwarden komt TOP Oss vrijdagavond Ragnar Oratmangoen tegen. De aanvaller van Cambuur speelde net als Delano Ladan vorig seizoen nog in het rood-wit van de Ossenaren.

Oratmangoen was zaterdag op bezoek in het Frans Heesen Stadion. Hij zag hoe TOP tegen Telstar (2-2) gretiger en inventiever oogde dan tot nu toe in dit seizoen. Daarvan heeft hij ongetwijfeld uitgebreid verslag gedaan in het hoge noorden. Zijn huidige club heeft zich inmiddels ontpopt tot titelkandidaat. Cambuur heeft zelfs evenveel punten als NAC, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld.