Volledig scherm
© Toon Dompeling

TOP Oss niet in de problemen tegen Jong AZ

In een mistroostig decor heeft TOP Oss een ruime overwinning geboekt op Jong AZ. In het AFAS-stadion in Alkmaar werd het 1-3 voor TOP Oss, de club die nu te boek staat als subtopper.

De wedstrijd tussen TOP Oss en de talenten van AZ vond niet plaats op het trainingscomplex in Wijdewormer, zoals gebruikelijk is bij duels van Jong AZ. TOP Oss mocht spelen in het ‘echte’ stadion van AZ. Dat moest het wel doen voor bijna lege tribunes, al deed een plukje Osse supporters hun best om nog een beetje sfeer te creëren.

Voor de spelers van TOP Oss maakte de ambiance weinig uit, getuige de makkelijke overwinning: 3-1. Dat het voor TOP Oss een eenvoudige avond zou worden zag er in de beginfase van de eerste helft nog niet uit. Na zo’n 20 minuten keken de Ossenaren zelfs tegen een achterstand aan. Ferdy Druijf werkte een goede voorzet van links binnen.

Vanaf dat moment zette TOP Oss aan, en nog voor de rust stelde de ploeg van trainer Klaas Wels orde op zaken. Eerst knalde Bryan Smeets op een schitterende wijze de 1-1 binnen, via de onderkant van de lat. Niet veel later zette Huseyin Dogan zijn directe tegenstander op het verkeerde been, waarna hij de 2-1 binnenschoot.

In de tweede helft nam TOP Oss de wedstrijd stevig in handen. Huseyin Dogan maakte na een kwartier zijn tweede doelpunt van de avond, op aangeven van Norichio Nieveld: 3-1. Vanaf dat moment kon TOP Oss de wedstrijd eenvoudig uitspelen. Met de overwinning bevestigt TOP Oss zijn status als subtopper van de competitie.