Volledig scherm
Ragnar Oratmangoen in duel met Matthias Verreth © BSR Agency

TOP Oss onderuit in Eindhoven

TOP Oss heeft de uitwedstrijd tegen Jong PSV met 3-1 verloren. Voor de Ossenaren raakt de top vijf nu voorlopig uit zicht.

TOP Oss haalde vorige week die nieuwelingen, maar die startten allen vanaf de bank. Alleen Enzo Stroo maakte zijn opwachting in de tweede helft. TOP Oss begon de wedstrijd in zijn vertrouwde 5-3-2 opstelling. Ook de tactiek was zoals de Osse supporters het van trainer Klaas Wels gewend zijn: terugzakken op eigen helft, en dan via uitbraken gevaarlijk worden, vaak via Bryan Smeets en Huseyin Dogan.

In Eindhoven maakte Jong PSV het spel in de eerste helft, zonder daarbij heel gevaarlijk te worden. TOP Oss meldde zich weleens voor het doel, maar daar was het niet altijd even scherp. Zo verspeelde Huseyin Dogan eenmaal de bal tijdens een veelbelovende aanval. Na ruim 25 minuten was het wel raak voor de Ossenaren. Smeets gaf de bal aan Oratmangoen, waarna de spits de keeper omspeelde en de bal in het lege doel werkte.

TOP Oss kon niet lang genieten van de voorsprong. Justin Loonwijk maakte voor Jong PSV op schitterende wijze de 1-1 door een bal in de kruising te trappen. Niet veel later maakte Lorenzo Piqué een vreemde overtreding in het strafschopgebied, een penalty was het resultaat. Mauro Junior schoot binnen van elf meter, en bepaalde de ruststand op 2-1.

Na rust had TOP Oss een goede fase, met onder andere een afstandsschot van Bryan Smeets. Toch bleek Jong PSV maandagavond de betere ploeg, ook vanwege matig verdedigen van de Ossenaren. Zakaria Aboukhal schoot Jong PSV naar 3-1.

De top-5 klassering voor TOP Oss is nu even uit beeld. Wel blijven er volop kansen voor de play-offs.

 1. TOP Oss juicht nog niet te vroeg: ‘Eerst maar eens die play-offs halen, daarna kijken we wel verder’
  voorbeschouwing

  TOP Oss juicht nog niet te vroeg: ‘Eerst maar eens die play-offs halen, daarna kijken we wel verder’

  Op papier mag TOP Oss de play-offs eigenlijk niet meer mislopen, met wedstrijden tegen de nummers 17 en 19 van de competitie, FC Dordrecht en Helmond Sport, op het programma. TOP-trainer Klaas Wels blijft in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht van vrijdag echter met beide benen op de grond staan. ,,Je hoort mij niet zeggen dat we wel even van FC Dordrecht en Helmond Sport gaan winnen. Dordt doet het de laatste weken goed en heeft een prima ploeg.”
 2. ‘Profeet’ Van der Rijt droomt stiekem al van promotie met TOP OSS: ‘Ik zet een ‘1' neer tegen FC Dordrecht’

  ‘Profeet’ Van der Rijt droomt stiekem al van promotie met TOP OSS: ‘Ik zet een ‘1' neer tegen FC Dordrecht’

  Elke week voorspelt een andere (oud-)speler of (oud-)clubman in dienst van een Brabantse club de wedstrijden van het weekend als Profeet van de Week. Deze week is het de beurt aan Ruud van der Rijt (30). De voormalig verdediger speelde in zijn loopbaan voor Willem II en FC Eindhoven. Tegenwoordig is hij assistent-coach bij TOP Oss. Genoeg (Brabantse) voetbalervaring dus, maar kan hij ook goed voorspellen?