TOP Oss viert de 1-1 van Rick Stuy van den Herik.
Volledig scherm
TOP Oss viert de 1-1 van Rick Stuy van den Herik. © BSR Agency

TOP Oss pakt een zwaarbevochten punt bij NAC

Opnieuw tekende captain Rick Stuy van den Herik voor een even verrassende als cruciale kopbal. Het 1-1 gelijkspel tegen NAC voelde voor de thuisploeg vrijdagavond als twee punten verlies aan, voor TOP als een punt winst.

‘De keeper van TOP Oss, die laat bij alle ballen los’, zong de Bredase B-Side in de openingsfase. Zo ernstig bleek het niet te zijn, want hoewel NAC continu naar voren speelde, verraste het de Franse doelman Perquis slechts één keer. Na 24 minuten spelen, leidde slordig uitverdedigen van TOP ertoe dat Arno Verschueren alleen voor de goal aangespeeld kon worden. Hij aarzelde geen moment: 1-0.

Bekijk hier de samenvatting van NAC - TOP Oss (premium)

Aan nieuwe spits Dennis van der Heijden, die vrijdag zijn debuut voor TOP Oss maakte, de taak daar iets tegenover te stellen. Hij oogde er gretig, liet bij vlagen technische slimmigheden zien en had een gezonde drang naar voren. Tot uitgespeelde kansen kon hij in de eerste drie kwartier echter nog niet komen.

NAC stapelt kans op kans

Vijf minuten na de rust liet Van der Heijden opnieuw zijn honger naar goals zien. Hij stoof het halve veld over met de bal aan zijn voet, maar bij het vijandelijke doel aangekomen, speelde hij die een fractie te ver voor zich uit. Keeper Nick Olij kan de bal daardoor eenvoudig oppikken.

Het was NAC dat daarna kans op kans blijft stapelen, maar in de afronding telkens faalde. TOP hield tegen de verhoudingen in stand, en dat betaalde zich halverwege de tweede helft uit. Aanvoerder Rick Stuy van den Herik kopte de gelijkmaker uit een corner binnen in de 68ste minuut.

Zelfvertrouwen neemt toe bij TOP Oss

Het zelfvertrouwen nam door de gelijke stand toe bij de Ossenaren. Een kwartier voor het einde had Finn Stokkers de voorsprong voor NAC op de sloffen, maar alleen voor Perquis schoot hij keihard op de paal. Tien minuten voor het einde besloot trainer Klaas Wels vol voor de overwinning te gaan, en wisselde verdediger Henk Dijkhuizen voor spits Cas Peters.

Kersverse trainer van NAC Peter Hyballa koos kort daarop voor het tegenovergestelde, door juist aanvaller Finn Stokkers voor verdediger Nacho Monsalve te wisselen. NAC bleef hardnekkig aandringen, maar tevergeefs. Meer dan 1-1 zat er voor beide ploegen niet in.

TOP Oss: Perquis; Van der Sluys, Fleuren, Stuy van den Herik, Piqué, Dijkhuizen (79. Peters); Damen, Kaak, O. Rommens; Van der Heijden, P. Rommens