Volledig scherm
© BSR Agency

TOP Oss pakt overwinning in de blessuretijd

In een wedstrijd die dankzij een onooglijke tweede helft in een gelijkspel leek te eindigen, greep TOP Oss vrijdagavond in de blessuretijd toch nog de overwinning op Jong Utrecht: 2-1.

Koud, nat en winderig was het in het Frans Heesen Stadion. De spaarzaam opgedraafde supporters werden niet getrakteerd op een verwarmend spektakel. Aan de inzet van TOP Oss lag het niet. Al na vijf minuten vuurde middenvelder Grad Damen een heerlijke pegel op Utrecht-keeper Thijmen Nijhuis af, nadat Cas Peters de bal terug legde.

Bekijk hier de samenvatting van TOP Oss - Jong FC Utrecht (Premium)

Damen bleek nog vaker gevaarlijker, maar de rest van zijn teamgenoten lukte het nauwelijks om te profiteren van de grote ruimtes die de Utrechtse beloftes lieten liggen. TOP speelde volop naar voren drong continu aan, maar kwam uiteindelijk pas tot scoren uit een standaardsituatie. Cas Peters kopte na een half uur spelen de bal binnen, en opende de score voor de thuisploeg.

TOP Oss mag het zichzelf aanrekenen

Nadat beide ploegen terug de kleedkamers uitkwamen, werd de stand echter al snel gelijk getrokken. Odysseus Velanas brak in de 50ste minuut uit, om de bal direct achter TOP Oss-keeper Damien Perquis te prikken. Dat was weliswaar tegen de verhoudingen in, maar TOP mocht zichzelf aanrekenen niet al lang verder uitgelopen te zijn.

Gevaarlijk werd TOP enkel in de 60ste minuut weer, toen de ploeg een vrije trap kreeg op de rand van het strafschopgebied. Grad Damen kegelde de bal dwars door de muur heen richting goal, maar zag het schot daar alsnog gekeerd worden. Het overwicht ontglipte de thuisploeg gaandeweg de tweede helft, waarin deze zich verloor in slordigheden en Utrecht meer en meer aan begon te dringen.

Luttele minuten voor het einde van de officiële speeltijd zag Perquis zelfs een carambole voor zijn goal ontstaan, waarbij het een klein wonder was dat Utrecht niet tot scoren kwam. Uiteindelijk zagen de gasten in de blessuretijd Olivier Rommens uitbreken. Hij legde voor op Bulut, via wie de bal de goal in stuiterde. Met dat onverwachtse slotakkoord sleepte TOP alsnog drie punten binnen.

TOP Oss:  Perquis; Dijkhuizen, Stuy van den Herik, Fleuren, Van der Sluys; Asmelash, O. Rommens, Damen, Çelik; Peters (70. Bulut), Van der Heijden