Volledig scherm
Klaas Wels. © Proshots

TOP Oss praat met trainer Klaas Wels over nieuw contract

TOP Oss heeft de gesprekken met trainer Klaas Wels geopend om zijn aan het einde van het seizoen aflopende contract te verlengen. De 45-jarige Schijndelaar zegt het naar zijn zin te hebben bij de club en te opteren voor een langjarig verblijf in Oss.

Wels is inmiddels bijna twee jaar hoofdtrainer van de Osse club. In 70 wedstrijden kwam hij gemiddeld tot 1,33 punten. Dat is goed als je dat afzet tegen de begroting van TOP Oss. De club heeft in de eerste divisie het minst te spenderen. ,,Daar zal structureel toch wat aan moeten veranderen”, zegt de ambitieuze trainer. ,,TOP Oss heeft vier keer de play-offs gehaald en is vier keer in het linkerrijtje geëindigd. Daar zal weinig aan veranderen als we op dezelfde voet door blijven gaan. Je kunt niet verwachten dat we elk seizoen een plaats of tien boven de begroting eindigen.”

Dat TOP Oss in het linkerrijtje speelt verwacht Wels wel van zijn spelers en van zichzelf. ,,We tonen toch steeds weer aan dat je ook met beperkte middelen heel wat kunt bereiken. Ik ben ambitieus en dat verwacht ik ook van mijn spelers. Dat zit dit seizoen wel goed.”

Interessant

Wels, die al sinds 2010 bij TOP Oss werkzaam is, vindt het interessant om te volgen wat de prestaties voor invloed hebben op de sponsoring van de club. Hij kon er nog niets over zeggen wanneer duidelijk wordt of hij zijn contract zal verlengen.