Volledig scherm
Wedstrijdbeeld TOP Oss © BD_TOP Oss

TOP Oss rondt oefenperiode af met gelijkspel tegen Jong Utrecht

TOP Oss werkte de laatste wedstrijd van de oefenperiode af uit tegen Jong FC Utrecht. Met slechts één proefspeler op het veld speelde de ploeg gelijk: 1-1.

Dat de huidige selectie zich de speelwijze van Wels al eigen heeft gemaakt, bleek wel uit het feit dat de wedstrijd zich lange tijd op de eigen helft afspeelde. Na ruim een kwartier spelen slalomde Utrecht door de Osse verdediging, maar was keeper Koeman er scherp bij om redding te bieden. Hij blesseerde zich daar wel bij, maar kon na enig beraad met de verzorging weer verder spelen.

Spannender werd het voorlopig niet. Utrecht had moeite met de stugge, Osse verdediging, die in de omschakeling zelf echter ook weinig creëerde. Pas in de laatste tien minuten sloeg het om, en begon TOP meer initiatief te tonen, in de hoop iets te forceren. Dat wierp zijn vruchten af, toen Olivier Rommens kort daarop een corner bij de eerste paal beheerst binnen tikte. Zijn ploeg bleef in de eindfase die daarop volgde flink druk zetten.

Na de rust bleven de grootscheepse wissels die eerder in deze oefenfase gebruikelijk waren uit. Stroo werd gewisseld voor Hutten, en later werden Çelik en Bourdouxhe ingebracht voor Büttner en Opdam. Die laatste was daarmee de enige proefspeler die vandaag aan spelen toekwam. Het stugge van de eerste helft verdween volledig, in een wedstrijd die flink heen en weer schommelde, en kansen aan beide kanten opleverde.

Belg in Utrechtse dienst Boussaid schoot de gelijkmaker binnen na een uitstekende loopactie. In het kwartier dat daarop nog volgde, kon TOP het overwicht enigszins heroveren. Levi Opdam schoot nipt over na een sterke aanval, maar de eindstand bleef uiteindelijk gelijk.

Koeman; O. Rommens, Piqué, Stuy van den Herik, Fleuren, Bourdouxhe (70. Opdam); Kaak, Overgoor, P. Rommens; Çelik (70. Büttner), Stroo (46. Hutten).