Volledig scherm
Giovanni Büttner baalt. © BSR Agency

TOP Oss toont ook bij Roda JC weinig nieuw elan en verliest

Voor TOP Oss blijft het succes in de eerste divisie beperkt tot die ene zege op Jong Ajax, mede dankzij een fout van doelman Kjell Scherpen. Op bezoek bij hekkensluiter Roda JC bleef dergelijke medewerking uit en verloor de Osse ploeg met 2-1. Dat was ook niet zo gek. TOP Oss deed het in Kerkrade voor een groot deel met dezelfde spelers die ook vorig seizoen een basisplaats hadden, maar dan zonder de smaakmakers Dogan en Smeets.

Zo zaten de nieuwkomers Gravenberch en Amatkarijo nog niet bij de selectie. Die kampen nog met een trainingsachterstand. Op de bank werd Sjoerd Overgoor geflankeerd door acht spelers die deze zomer zijn aangetrokken. Trainer Klaas Wels deed een beroep op slechts drie van zijn nieuwe spelers. Voor de rest was het hetzelfde als vorig seizoen, maar dan zonder vertrokken smaaksmakers als Smeets en Dogan.

TOP Oss hanteerde net als tegen De Graafschap weer het 4-4-2 systeem. Leverde dat vorige week nog een punt op, dit keer had het geen succes. Al vlot stond de ploeg in Kerkrade op achterstand. Daryl Werker kon de eerste hoekschop van Roda JC vrij inkoppen. Bijna op de doellijn verlengde Richard Jensen de bal met het hoofd in het doel. Aanvallend was TOP Oss machteloos. Niet een keer werd doelman Tom Muyters van Roda JC onder vuur genomen. Het was wachten op meer Limburgse treffers. Voor de rust werd het nog 2-0. Ronald Koeman liet een schot van Jordy Croux los. Ike Ugbo profiteerde.

Ingrijpen

De achterstand noopte tot ingrijpen. Met Lars Hutten en Dylan Mertens bracht TOP Oss twee spelers binnen de lijnen, die wat meer bevlogenheid toonden. Maar dat leidde niet direct tot verbetering. Het eerste schot na de pauze tussen de palen kwam van Roda JC en was van Richard Werker. Koeman was nu wel klemvast. Maar na een uur was er dan toch een eerste grote kans voor TOP Oss nadat Lion Kaak op links Philippe Rommens wegstuurde. Diens broer Olivier kopte de bal in de richting van de goal, die onderweg nog door Peters van richting veranderd werd. Maar Muyters kreeg er toch een hand tegenaan.

TOP Oss was daarna meer in de aanval, maar de beste kansen waren voor Roda JC. Dat brak twee keer snel via Croux uit. Een keer legde hij de bal breed. Bij een tweede counter probeerde hij het zelf. Koeman haalde de bal knap uit de korte hoek en stopte een paar minuten later nog een inzet van Croux.

Met Pieter Langedijk speelde Wels zijn laatste troef uit. TOP Oss bleef het wel proberen. Maar Lars Hutten kopte een voorzet van Olivier Rommens te zacht naar het doel om Muyters te verrassen. Philippe Rommens schoot een vrije trap voorlangs. De 2-1 van dezelfde speler drie minuten in de extra tijd kwam te laat.