Volledig scherm
Philippe Rommens. © BSR Agency

TOP Oss-topscorer Philippe Rommens geschorst voor bekerduel met AZ

Philippe Rommens, clubtopscorer van TOP Oss, is geschorst voor het bekerduel met AZ. De 22-jarige Belg pakte tijdens de stadsderby tegen OSS’20 een gele kaart. In het daaropvolgende duel met VV Katwijk werd hij eveneens met geel bestraft. Door die twee kaarten mag hij van de KNVB niet deelnemen aan de volgende ronde van het bekertoernooi. 

Voor Rommens komt de schorsing als een verrassing. ,,Dat is zuur, ik wist zelf niet dat je na twee gele kaarten al geschorst bent”, reageert hij voorafgaand aan de training op maandagochtend. ,,Ik vind dat ook redelijk snel.” Mocht TOP zich kwalificeren voor de halve finale, dan mag Rommens wel weer spelen. 

TOP speelt dinsdagavond de achtste finale van het toernooi om de KNVB-beker in eigen huis tegen AZ. De ploeg kan dan wel weer beschikken over Enzo Stroo. De 25-jarige aanvaller was in de afgelopen weken bezig aan een proefperiode bij Deense eerstedivisionist Naestved BK, maar daar is uiteindelijk geen transfer uit voortgevloeid. Bij AZ ontbreekt centrale verdediger Pantelis Hatzidiakos nog altijd, nadat hij vorig jaar een zware blessure aan zijn kruisband opliep.