Volledig scherm
PREMIUM
Rick Stuy van den Herik (r) viert zijn goal tegen Helmond Sport. © BSR Agency

TOP Oss-trainer Wels sprak selectie in de rust geïrriteerd toe: ‘We waren gemakzuchtig’

,,Ons voetballende gedeelte wordt wel eens onderschat", zei TOP Oss-verdediger Rick Stuy van den Herik na afloop van de wedstrijd tegen Helmond Sport (0-4), waarmee de Ossenaren zich plaatsten voor de halve finales van de play-offs om promotie. ,,Het is wat onderbelicht, omdat we vaak uit counters scoren." Mochten er na een voor de club historisch seizoen nog twijfels over die kwaliteiten zijn, dan liet TOP ze in de tweede helft tegen Helmond Sport vakkundig verdwijnen. Het was een verschil van dag en nacht op met de stroeve eerste helft, waarin kansen voor beide ploegen schaars waren.

,,Het was slordig en niet goed genoeg aan de bal", zag Van den Herik ook. ,,Dat leverde irritaties op, maar die waren er in de tweede helft niet meer. We waren wat vaster aan de bal, en dan zie je dat je een goede tweede helft kan spelen."

  1. TOP Oss toont ook bij Roda JC weinig nieuw elan en verliest

    TOP Oss toont ook bij Roda JC weinig nieuw elan en verliest

    Voor TOP Oss blijft het succes in de eerste divisie beperkt tot die ene zege op Jong Ajax, mede dankzij een fout van doelman Kjell Scherpen. Op bezoek bij hekkensluiter Roda JC bleef dergelijke medewerking uit en verloor de Osse ploeg met 2-1. Dat was ook niet zo gek. TOP Oss deed het in Kerkrade voor een groot deel met dezelfde spelers die ook vorig seizoen een basisplaats hadden, maar dan zonder de smaakmakers Dogan en Smeets.