Volledig scherm
Jonathan Okita van NEC in duel met Niels Fleuren. © BSR/SOCCRATES

TOP Oss vergeet genadeklap uit te delen aan NEC

Een zekere overwinning glipte TOP Oss vrijdagavond uit de handen. Nadat NEC-huurling Ragnar Oratmangoen Oss op voorsprong bracht, trok Ferdi Druijf in de slotfase de stand gelijk.

Bij aanvang had TOP Oss acht punten meer dan NEC. Toch trokken de Nijmegenaren het initiatief naar zich toe. Verder dan kleine kansjes voor Ole Romeny en Jonathan Okita kwam de ploeg van Jack de Gier echter niet. Pas na veertig minuten viel de eerste kans voor Oss te noteren. Het was meteen een levensgrote. Oratmangoen dook vrij op voor de voeten van doelman Van Duin. De bal viel echter totaal verkeerd op zijn hoofd.

Aanvallende intenties

In de tweede helft toonde Oss wel aanvallende intenties. Het werd direct uitbetaald. Na een goede actie en dito voorzet van Kaak kon NEC-huurling Oratmangoen na vijftig minuten voetbal simpel binnenschuiven, 1-0. NEC viel vervolgens als een kaartenhuis in elkaar. Oss kreeg via Smeets kansen op meer. De middenvelder kon na een goede actie van Oratmangoen alleen op Van Duin af, maar faalde.

NEC leek er vervolgens weinig zin meer in te hebben. De Ossenaren lieten echter na dit af te straffen, met name de na rust uitstekend spelende Dogan vergat zichzelf te belonen door enorme kansen te missen. Ferdi Druijf zorgde er vervolgens voor dat er een oude voetbalwet in werking trad. De spits van NEC kopte zeven minuten voor tijd de 1-1 binnen. Hij had ook de winnende moeten maken. Oog-in-oog met Olij schoof de huurling van AZ de bal op de paal.