Volledig scherm
Jonathan Okita van NEC in duel met Niels Fleuren. © BSR/SOCCRATES

TOP Oss vergeet genadeklap uit te delen aan NEC

Een zekere overwinning glipte TOP Oss vrijdagavond uit de handen. Nadat NEC-huurling Ragnar Oratmangoen Oss op voorsprong bracht, trok Ferdi Druijf in de slotfase de stand gelijk.

Bij aanvang had TOP Oss acht punten meer dan NEC. Toch trokken de Nijmegenaren het initiatief naar zich toe. Verder dan kleine kansjes voor Ole Romeny en Jonathan Okita kwam de ploeg van Jack de Gier echter niet. Pas na veertig minuten viel de eerste kans voor Oss te noteren. Het was meteen een levensgrote. Oratmangoen dook vrij op voor de voeten van doelman Van Duin. De bal viel echter totaal verkeerd op zijn hoofd.

Aanvallende intenties

In de tweede helft toonde Oss wel aanvallende intenties. Het werd direct uitbetaald. Na een goede actie en dito voorzet van Kaak kon NEC-huurling Oratmangoen na vijftig minuten voetbal simpel binnenschuiven, 1-0. NEC viel vervolgens als een kaartenhuis in elkaar. Oss kreeg via Smeets kansen op meer. De middenvelder kon na een goede actie van Oratmangoen alleen op Van Duin af, maar faalde.

NEC leek er vervolgens weinig zin meer in te hebben. De Ossenaren lieten echter na dit af te straffen, met name de na rust uitstekend spelende Dogan vergat zichzelf te belonen door enorme kansen te missen. Ferdi Druijf zorgde er vervolgens voor dat er een oude voetbalwet in werking trad. De spits van NEC kopte zeven minuten voor tijd de 1-1 binnen. Hij had ook de winnende moeten maken. Oog-in-oog met Olij schoof de huurling van AZ de bal op de paal.

 1. TOP Oss juicht nog niet te vroeg: ‘Eerst maar eens die play-offs halen, daarna kijken we wel verder’
  voorbeschouwing

  TOP Oss juicht nog niet te vroeg: ‘Eerst maar eens die play-offs halen, daarna kijken we wel verder’

  Op papier mag TOP Oss de play-offs eigenlijk niet meer mislopen, met wedstrijden tegen de nummers 17 en 19 van de competitie, FC Dordrecht en Helmond Sport, op het programma. TOP-trainer Klaas Wels blijft in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht van vrijdag echter met beide benen op de grond staan. ,,Je hoort mij niet zeggen dat we wel even van FC Dordrecht en Helmond Sport gaan winnen. Dordt doet het de laatste weken goed en heeft een prima ploeg.”
 2. ‘Profeet’ Van der Rijt droomt stiekem al van promotie met TOP OSS: ‘Ik zet een ‘1' neer tegen FC Dordrecht’

  ‘Profeet’ Van der Rijt droomt stiekem al van promotie met TOP OSS: ‘Ik zet een ‘1' neer tegen FC Dordrecht’

  Elke week voorspelt een andere (oud-)speler of (oud-)clubman in dienst van een Brabantse club de wedstrijden van het weekend als Profeet van de Week. Deze week is het de beurt aan Ruud van der Rijt (30). De voormalig verdediger speelde in zijn loopbaan voor Willem II en FC Eindhoven. Tegenwoordig is hij assistent-coach bij TOP Oss. Genoeg (Brabantse) voetbalervaring dus, maar kan hij ook goed voorspellen?