TOP Oss verklapt komst keeper Olij

TOP Oss gaat zich naar alle waarschijnlijkheid versterken met doelman Nick Olij. Op het Twitterkanaal van TOP Oss werd woensdag een foto geplaatst waarin de 22-jarige keeper van Jong AZ vaag te zien is. Het is nog niet bekend of het om een permanente of tijdelijke overgang gaat.

Eerder dit jaar maakte Olij al bekend dat hij zou vertrekken bij de club uit Alkmaar. Op 1 augustus wordt Olij 23 jaar waardoor hij niet meer onder de dispensatieregeling valt voor Jong AZ. Die regeling houdt in dat er maar twee spelers van 23 jaar of ouder in het veld mogen staan bij Jong AZ. De club heeft Olij laten weten dat hij geen tweede keeper in het eerste elftal zou worden. 

Olij keepte afgelopen seizoen nagenoeg alle wedstrijden voor Jong AZ en won in 2012 met Nederland onder-17 het EK. De keeper uit Haarlem stopte toen de beslissende penalty.

Volledig scherm
Doelman Nick Olij in actie voor Jong AZ. © Proshots
  1. Bryan Smeets maakt geweldig doelpunt van eigen helft; TOP Oss verslaat Jong Ajax met 2-1
    VIDEO

    Bryan Smeets maakt geweldig doelpunt van eigen helft; TOP Oss verslaat Jong Ajax met 2-1

    TOP Oss stond gelijk met Jong Ajax in een competitie waar de ploegen allemaal nog dicht bij elkaar staan. Beide ploegen begonnen dan ook vol inzet aan het duel. TOP kreeg in de zevende minuut de kans om de score te openen met een penalty. Huseyin Dogan liet na een onzeker ogende aanloop de bal zo hoog overzeilen, dat Ajax-doelman Kotarski er niet eens bij in de buurt hoefde te komen. Dat hield het uiteraard wel spannend in het Osse Kuipje, want kansen vielen er over en weer.