Volledig scherm
archieffoto TOP Oss © Pro Shots/Marcel van Dorst

TOP Oss verliest oefenpot in Dordrecht

Met nog vijf dagen tot de hervatting van de competitie heeft TOP Oss in een oefenduel met FC Dordrecht een 3-0 nederlaag geleden. Alle doelpunten vielen in de tweede helft.

,,Er was een slecht veld en een harde wind’’, zegt trainer Klaas Wels over de wedstrijd in Dordrecht. Voor rust speelde TOP Oss nog met het beoogde basisteam. In de eerste helft werd niet gescoord door beide teams. Na de onderbreking bracht TOP Oss elf nieuwe spelers. Wels: ,,De tweede helft was een stuk minder niveau. Een aantal jongens haalden hun niveau niet. Dat vind ik vooral vervelend voor de spelers die het wel naar behoren deden.’’

Voor FC Dordrecht scoorden Oussama Zamouri, Thomas Kok en Siebe Schets: 3-0. TOP Oss zal blij zijn dat deze wedstrijd niet om de punten ging. Voor het positieve gevoel rondom TOP Oss maakt de uitslagen volgens Wels niet uit. ,,Ik zie met welke formaties ik heb gespeeld en ik weet wat de oorzaak van het verlies is. Maar ik baal wel degelijk van het resultaat’’, aldus Wels.

TOP Oss vervolgt de competitie op zondag met een thuiswedstrijd tegen RKC. Een week later staat de derby tegen FC Den Bosch op het programma. 

 1. TOP Oss juicht nog niet te vroeg: ‘Eerst maar eens die play-offs halen, daarna kijken we wel verder’
  voorbeschouwing

  TOP Oss juicht nog niet te vroeg: ‘Eerst maar eens die play-offs halen, daarna kijken we wel verder’

  Op papier mag TOP Oss de play-offs eigenlijk niet meer mislopen, met wedstrijden tegen de nummers 17 en 19 van de competitie, FC Dordrecht en Helmond Sport, op het programma. TOP-trainer Klaas Wels blijft in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht van vrijdag echter met beide benen op de grond staan. ,,Je hoort mij niet zeggen dat we wel even van FC Dordrecht en Helmond Sport gaan winnen. Dordt doet het de laatste weken goed en heeft een prima ploeg.”
 2. ‘Profeet’ Van der Rijt droomt stiekem al van promotie met TOP OSS: ‘Ik zet een ‘1' neer tegen FC Dordrecht’

  ‘Profeet’ Van der Rijt droomt stiekem al van promotie met TOP OSS: ‘Ik zet een ‘1' neer tegen FC Dordrecht’

  Elke week voorspelt een andere (oud-)speler of (oud-)clubman in dienst van een Brabantse club de wedstrijden van het weekend als Profeet van de Week. Deze week is het de beurt aan Ruud van der Rijt (30). De voormalig verdediger speelde in zijn loopbaan voor Willem II en FC Eindhoven. Tegenwoordig is hij assistent-coach bij TOP Oss. Genoeg (Brabantse) voetbalervaring dus, maar kan hij ook goed voorspellen?