Volledig scherm
Bryan Smeets op archiefbeeld. © BSR Agency

TOP Oss verliest sterkhouder Bryan Smeets aan promovendus Sparta

Bryan Smeets speelt de komende twee seizoenen voor Sparta. De Limburger komt over van TOP Oss. Bij de Ossenaren maakte de middenvelder afgelopen seizoen een uitstekende indruk. Met zijn transfer keert Smeets na drie seizoenen weer terug in de eredivisie.

Na een mislukt avontuur bij Cambuur Leeuwarden was hij een half jaar clubloos, maar in Oss hervond hij het plezier in het voetbal, en groeide hij uit tot één van de opvallendste spelers van de eerste divisie. ,,Ik heb veel warmte en waardering gevoeld en ik had een klik met écht iedereen. Daardoor ben ik opgebloeid. Ik kijk terug op een geweldig jaar, waarin we een fantastische prestatie hebben geleverd”, laat de middenvelder weten.

8 mei 2016

Zijn laatste wedstrijd op het hoogste niveau was een memorabele die met name bij fans van PSV en Ajax nog messcherp op het netvlies zal staan. Op een zonnige zondagmiddag in mei 2016 zorgde Smeets er met een doelpunt op De Vijverberg tegen Ajax hoogstpersoonlijk voor dat niet de Amsterdamse ploeg, maar PSV op de slotdag van de competitie kampioen van Nederland werd.

Ondanks dat 1-1 gelijkspel degradeerde De Graafschap via de nacompetitie. Smeets bleef de Doetinchemmers daarna nog één jaar trouw, speelde vervolgens een halfjaar voor Cambuur en trok daarna naar TOP Oss. Afgelopen seizoen maakte Smeets 12 treffers in 37 competitieduels. 

In de winterstop toonde Sparta al interesse in de middenvelder. Dat Smeets, onder meer met een goal, een belangrijke rol speelde in de 1-4 overwinning die TOP op bezoek bij de Rotterdammers boekte, zal deze niet afgezwakt hebben. In de halve finale van de play-offs kwamen de clubs elkaar opnieuw tegen, maar toen delfde de Osse equipe wel het onderspit, en won Sparta een plek in de finale.