Volledig scherm
Gianni Tiebosch in het shirt van TOP Oss © TOP Oss

TOP Oss versterkt zich met middenvelder Gianni Tiebosch (22)

TOP Oss heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Gianni Tiebosch (22). De middenvelder speelt nu bij de amateurs van HSV Hoek, uitkomend in de derde divisie. Het is de tweede aanwinst na Jason Bourdouxhe.

Tiebosch speelde in de zomer van 2017 al een aantal oefenduels en liep ook in 2018 stage bij de ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie. ,,Daarin heeft Gianni aangetoond dat hij een goed niveau haalt. Hij is vooral sterk aan de bal”, oordeelt trainer Klaas Wels. De ploeg wilde hem afgelopen winter al halen, maar Hoek werkte toen niet mee, tot teleurstelling van de speler zelf. 

De tweede poging van TOP is dus wel succesvol. Klaas Wels: ,,Deze club staat erom bekend dat talenten uit het amateurvoetbal de kans krijgen. Zo ook Gianni. Ik hoop dat hij de volgende in het rijtje Kevin van Veen, Fatih Kamaci en Richard van der Venne wordt.”

De middenvelder, die als amateurvoetballer altijd de ambitie uitsprak om het profvoetbal te halen, ziet nu zijn droom uitkomen. Ik ben er heel blij mee. Maar of het voelt als een droom? Ja, ik heb altijd geroepen dat ik profvoetbal wilde halen. Maar het voelt alsof het nu pas gaat beginnen. Hier heb ik het al die tijd voor gedaan”, reageert Tiebosch.

,,Ik ben op een leeftijd dat het nú moet gebeuren. Het voelde als nu of nooit. En het gevoel was goed bij TOP Oss, ik ben blij dat ik daar mijn eerste stappen kan zetten in het profvoetbal”, vervolgt hij. 

  1. TOP Oss toont ook bij Roda JC weinig nieuw elan en verliest

    TOP Oss toont ook bij Roda JC weinig nieuw elan en verliest

    Voor TOP Oss blijft het succes in de eerste divisie beperkt tot die ene zege op Jong Ajax, mede dankzij een fout van doelman Kjell Scherpen. Op bezoek bij hekkensluiter Roda JC bleef dergelijke medewerking uit en verloor de Osse ploeg met 2-1. Dat was ook niet zo gek. TOP Oss deed het in Kerkrade voor een groot deel met dezelfde spelers die ook vorig seizoen een basisplaats hadden, maar dan zonder de smaakmakers Dogan en Smeets.