Volledig scherm
Jason Bourdouxhe eerder in dienst van FC Eindhoven © Kees Martens

TOP Oss vindt vervanger voor Van der Sluys in Belg Bourdouxhe

De Belgische middenvelder Jason Bourdouxhe vertrekt bij FC Emmen om voor TOP Oss te gaan spelen. Hij is daar de beoogde opvolger voor Dean van der Sluys, die na vijf seizoenen in Oss naar RKC Waalwijk vertrekt. Van der Sluijs is weliswaar linksback, maar komt in het 5-3-2 systeem waarmee TOP onder Klaas Wels vaak mee naar voren. Van Bourdouxhe wordt dan ook verwacht dat hij snel zal kunnen schakelen.

De 28-jarige Bourouxhe speelde in de jeugd van PSV, dat hem uiteindelijk aan FC Eindhoven verhuurde. Hij bleef er twee jaar, voordat hij achtereenvolgens een jaar bij VVV, en twee jaar bij Helmond Sport voetbalde. Bij die laatste club ontpopte hij zich tot vaste waarde, waarna hij een stap hogerop wilde maken door een contract bij FC Emmen te tekenen. In Emmen kwam hij echter niet aan spelen toe, waardoor hij koos voor een overstap naar TOP Oss. ,,TOP Oss is de laatste jaren flink gegroeid en de club draait al twee seizoenen goed mee”, verklaart Bourdouxhe op de website van de club. ,,Daarnaast heb ik een goed gevoel overgehouden aan het gesprek met de trainer. We hebben dezelfde kijk op voetbal. Ook is het fijn om weer dichter bij mijn gezin in Eindhoven te kunnen zijn.”

Met zijn ruime ervaring in de Keuken Kampioen Divisie is Bourdouxhe geen onbekende in het Frans Heesen Stadion, waar hij als tegenstander al regelmatig het veld betrad. Hij heeft een contract getekend om de komende twee seizoenen zich aan Osse zijde in te gaan zetten, met een optie op een derde jaar.