Volledig scherm
© BSR Agency

TOP Oss zet druk in Eindhoven, maar verliest wel

Hoewel de wedstrijd op gelijke voet begon, was het na de openingstreffer Eindhoven dat het overwicht kreeg. Huseyin Dogan had weliswaar een uitstekende kans voor de Eindhovense goal, maar in de counter die direct daarop volgde was het Elisha Sam die namens Eindhoven de bal langs Koeman schoot. Dat leek een deuk in het Osse zelfvertrouwen te slaan.

De verdediging wankelde meermaals, en de Osse equipe mocht van geluk spreken dat Eindhoven daar niet trefzekerder mee omging. Aanvallend kon dat ook niet gecompenseerd worden, want Dogan stond steevast alleen voorin.

Gelijkmaker

Dat veranderde na de rust, toen trainer Klaas Wels Olivier Rommens wisselde voor de Haagse huurling Delano Ladan. Met twee man voorin kon Oss meer kansen creëren, wat zich uitbetaalde toen Smeets een vrije trap nemen mocht en Dogan deze tegen de onderkant van de lat tikte. De bal stuiterde met een knal binnen, wat de gelijkmaker voor TOP Oss betekende.

TOP Oss durfde daarna meer aan te dringen, maar Eindhoven liet niet over zich heen lopen. Aanvoerder Branco van den Boomen gaf voor op Elton Kabangu, die de bal de touwen in schoot. Niet lang daarna voorkwam Koeman door de bal naar links weg te slaan dat Marcelo Lopes de score voor de Eindhovenaren verder opschroefde.

Desalniettemin was het een ander, creatiever Oss dat zich na de rust ontpopte, en aan bleef dringen. Daarbij moesten ze wel waakzaam bleven voor een Eindhoven dat consequent gevaarlijk was in de counter. Tien minuten voor het einde had Delano Ladan de gelijkmaker op de schoen, maar schoot naast. In de eindfase ging TOP noodgedwongen vol op de aanval, waardoor het ook ruimtes vrijgaf voor Eindhoven. De Eindhovense keeper Menno Bergsen werd daarbij veelvuldig op de proef gesteld, maar niet gepasseerd.