Volledig scherm
© BSR Agency
0
EINDE
2
  • Abdou Harroui 50' 87'

TOP staat voor zware klus na thuisnederlaag tegen Sparta in halve finale play-offs

TOP Oss heeft zichzelf in de eerste halve finalewedstrijd van de play-offs om promotie naar de eredivisie in een lastige uitgangspositie gemanoeuvreerd. Sparta was in Oss in een saaie wedstrijd met 0-2 te sterk. En dus wacht TOP woensdag op het Kasteel nog een hels karwei.

De eerste helft was er eentje zoals je mag verwachten. De Osse variant op het catenaccio staat niet garant voor spektakel, zo bleek in het Frans Heesen Stadion. Het is wel effectief, TOP is dit seizoen niet voor niets als zesde geëindigd, bleek ook tegen nummer twee Sparta Rotterdam wel weer. De Rotterdammers creëerden voor rust zelfs geen fatsoenlijke kans.

En TOP, waar Olivier Rommens opnieuw als linksback in de basis begon? Dat heeft zijn hoop gevestigd op de tandem Bryan Smeets en Huseyin Dogan. En dat die elkaar makkelijk weten te vinden, werd in de 25ste minuut weer eens duidelijk. Smeets liep zich slim vrij en had een afgemeten voorzet in huis op Dogan, maar diens schot miste precies. Zodoende kon keeper Tim Coremans - zij het met moeite - redden en gingen beide ploegen met 0-0 de rust in.

TOP op achterstand

Na rust werd het al snel een ander verhaal voor TOP, dat achter kwam. De behendige Abdou Harroui kreeg de bal, draaide zich vrij en schoot fraai raak in de verre kruising: 0-1. TOP had daarna moeite om zich te herpakken, Dogan schoot de bal uit een vrije trap nog wel in het zijnet, maar daar bleef het ook bij vanuit Osse zijde. Sparta had wel nog meer in petto, uitblinker Harroui bepaalde de eindstand in de 88ste minuut met een fraai wippertje op 0-2.

En dus ging TOP met 0-1 onderuit tegen Sparta, terwijl de Ossenaren in de competitie thuis nog 0-0 hadden gespeeld en uit met 1-4 wisten te winnen. Ook nu was een nederlaag niet nodig, TOP was niet eens zo heel veel minder, maar Sparta was simpelweg effectiever.

En tot overmaat van ramp viel Dogan een kwartier voor tijd ook nog met een blessure uit. Hij overstrekte zich en greep naar zijn been, het is nog onduidelijk hoe ernstig het precies is.