Volledig scherm
Giovanni Buttner © BSR Agency

TOP tegen Telstar belooft een clash op het middenveld

Nadat Giovanni Büttner in de eindfase van het bekerduel met AZ uitviel vanwege een pijnlijke hamstring, bleek dat hij deze week niet meer inzetbaar is. En dat terwijl er in Oss veel hoop op de zich snel ontwikkelende Büttner gevestigd is.

,,Die jongen heeft vorig jaar één wedstrijd in de eerste divisie gespeeld. Hij heeft nu al achttien wedstrijden gespeeld. Dan moet een lichaam wennen aan een hogere intensiteit”, zegt TOP Oss-trainer Klaas Wels. ,,Maar hij is absoluut de coming man. Jammer dat hij nu niet inzetbaar is.”

TOP kan wel weer beschikken over Philippe Rommens, die tegen AZ geschorst was. De topscorer van Oss zal zich echter niet kunnen meten met Marcus McGuane. De Brit, die door Telstar van Barcelona gehuurd wordt, staat op het punt een transfer naar Nottingham Forest af te ronden.

Balvast

,,Het lijkt me sterk dat hij meedoet”, denkt ook Wels. ,,Maar onze vrienden in IJmuiden zijn sowieso bezig aan een prima seizoen. Dat is niet alleen de verdienste van McGuane, hoewel dat een prima speler is.” De oefenmeester roemt daarbij vooral hun balvaste middenveld. ,,Het wordt een mooie clash tussen twee 3-5-2 systemen. Die zal zich vooral daar en op en de zijkanten afspelen.”

Hij twijfelt er niet aan dat er daar voor zijn team punten zijn te halen. ,,Wij zijn positief gestemd. We hebben de koploper vorige week verslagen, en vervolgens hebben we gedisciplineerd en georganiseerd gespeeld in de bekerwedstrijd tegen AZ. Ik vind dat er een stijgende lijn in ons spel zit.”